fbpx

Una vrea mintea și alta zice inima

Colapsarea funcțiilor interioare începe cu ditamai energia încă de pe băncile sistemului educațional, unde ni se dau lucruri să facem pe care nu le simțim să le facem.

Această obligativitate, spunem noi, benefică copiilor noștri, se prezintă printr-un proces enorm de repetări, până la viața adultă, spre maturitate.

Astfel, îi vedem adulți încă făcând lucruri din obligație, obișnuință, cu deplina convingere că e util ce fac. În job, relații, viață socială.

Fără să știe că funcțiile reale și independente în om îl fac mai întâi să simtă și după să facă, dar pentru că am pierdut această cale, uitând complet de ea, iar până în clipa morții aceasta este înlăturată și reapare exact înainte de închiderea ochilor.

Neputând să dovedești ce tocmai am spus, te las să observi în cursul unei zile, de câte ori simți să faci și faci și de câte ori faci fără să simți.

Observând că balanța atârnă grav spre a face fără simțire, orientarea noastră nu poate fi prea benefică, daca nu facem ceva.

Dar ce am putea face, cum să umblăm împotriva curentului?

Cunoașterea ființei umane nu începe cu psihologia, cum de altfel toți zic, ci începe, încă din cele mai vechi timpuri, cu studiul mecanicii acestor funcții interne.

De asta, multe forme spirituale sunt de mișcare, pentru că prin ea se obține o stare care îl conectează pe om cu Divinitatea, doar prin auto-control: metaniile, mudrele, dansuri sacre, yoga, tai chi, qi gong, artele marțiale etc.

Procesele raționale și emoționale sunt enorme cantități de energie care sunt furnizate de om spre un anume scop. Acestea, de mult ori, necorelate fiind, produc mai mult haos decât rezultate.

Vei vedea o femeie acasă la ea, nesunată de soțul ei după ce a terminat munca, nevenind acasă la ora stabilită, întârziind până după miezul nopții. Ea în tot acest timp, are siguranța emoțională că el este bine, dar nesiguranța mentală, care produce imaginație defectuoasă care o seacă de energie că ceva s-a întâmplat. Iar el apare la 2 dimineață cu telefonul descărcat și venit de la o petrecere cu colegii.

În tot acest timp, femeia a produs enormă energie mentală, defavorabilă cuplului, fără voia ei, ca să rezolve situația soțului ei. Și n-a ajuns nicăieri.

Sau, în alt caz, vei vedea soțul având pe deplin siguranță pe mintea lui și producând stări de posesivitate și gelozie sau furie când soția spune că a ieșit cu un prieten să ia masa.

Astfel de fentări ale acestor două aparate, mintea și emoția, apar zilnic.
Ele par normale pentru mulți, însă la o examinare atentă, ele au același sens, dar cu direcții diferite, complet opuse.

În acest curs de Conectare cu sinele tău, cu sufletul tău, am vorbit despre cum se poate rezolva ca mintea să meargă unde are nevoie inima, și inima unde are nevoie mintea. Astfel, va rezulta o armonie în viața omului, cât și o eliberare de stările negative care sunt în viața fiecăruia care are această disfuncție, când una vrei, și alta faci.

Rămâi cu bine!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro
Back To Top
×Close search
Search