fbpx

Trudă mare – căratul bagajelor emoționale și mentale

  • Blog

Educația formală, de stat sau privată, se ocupă, în principal, de dezvoltarea aptitudinilor de comunicare socială, abilități tehnice și conduită productivă în relație cu exteriorul. Pentru cine are înclinația de lucru cu interiorul, oamenii sunt ajutați și direcționați spre preot, duhovnic, preaînalți ai religiilor sau alți oameni purtători de sclipiri Divine.

Cea socială îl împinge încet și sigur pe om pentru a se descurca cu lucrurile sociale, pentru a servi societății, însă aceasta, din cauza naturii ei constante de acțiune, îl împinge pe om să ajungă la ceea ce se numește: îngrijorare excesivă pentru tot și toate, de parcă toate depind de el.

Din acest punct, omul este împins spre cea de a doua educație, una spiritual religioasă, care pătrunde la un nivel superficial în natura lui și îl ajută să mai stea pe la biserică.

Iar din acest punct, începe un echilibru să apară în condiția lui. Totuși, cei care vor mai departe să se angajeze pe calea sănătății și naturalului lor intern, încep să le stea în cale, după cum Cicero a spus, cei cu autoritate.

Cicero: „Doritorilor de învățătură le stă în cale autoritatea celor care predau.”

Iar aici mulți se opresc datorită modului în care ceva mai sacru, înalt și cu potențial Divin ar putea ajunge în om. Din cauza felului în care aceste lucruri sunt predate, ele ajung doar ca simple obligații, crezuri, legi sau direcții pentru cei care vor să le urmeze.

În acest caz, liberul arbitru al omului, adică puterea lui intrinsecă de manifestare, nu mai este dezvoltată pentru că peste tot din jur i se spune cum și în ce fel, iar căutarea spre manifestare se oprește. Cel mai natural exemplu apare în cazul copiilor, nefiind lăsați să aleagă naturalul lor, din cauza autorității părinților, care știu ei mai bine.

Aceste procese de educație au o lipsă pe care, după sute, poate chiar mii de discuții și studii cu oameni din lumea religioasă, de toate tradițiile lumii, am reușit să o observ. Lipsa este în modalitatea cum omul se eliberează de bagajul inutil pe care, din lipsa lui de prevedere, l-a încasat prin toate condițiile sociale, cum ar fi: îngrijorarea, iluzia, negativitatea, ego, mândria, lipsa voinței, deznădejdea, lipsa de inițiativă, lipsa de remușcare, apatia, lenea etc.

Cărțile sacre vorbesc despre faptul că omul se poate elibera de aceste manifestări pe care până și omul însuși le vede că sunt obstacole în calea lui spre Divinitate. Modalitate în care, în afara pildelor cu context aparte și a mesajelor directe precum: Eliberați-vă, Scăpați, Mergeți, Faceți, Rugați-vă sau alte directive asemănătoare, nu găsim o abordare științifică reală la ceea ce este omul cu toate funcțiile și procesele sale.

Din cauza acestor lucruri, am inițiat, în ultimii mei ani de căutări, să culeg de la oamenii din Antichitate și din prezent, care au strâns posibilitățile reale ale omului. Am exclus fără milă toate pseudoștiințele care au doar interpretări și trăsături și am extras spre cercetările mele ceea ce urmează să îți prezint. Toate acestea le-am disciplinat, experimentat și aranjat în forme virtuale, însă în acest an, 2 tabere de practici condensate au loc pentru înfăptuirea lor.

Prima, din iulie 2021, care m-a atins și surprins într-un mod cu totul profund interiorului meu, iar a doua, din 7-10 octombrie, care este pregătită pentru cei pregătiți. Mai am 4 locuri.

Programul taberei și ce vom face în ea este așezat spre toate aspectele, hrană gătită de mine, exerciții pentru voință și control, practici pentru corp și organe, expansiunea laturii emoționale.

Tabăra este aici: Psihologia Succesului Interior

Detalii de înscriere la: 0750 674 646

Rămâi cu bine, (nume)!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro
Back To Top
×Close search
Search