fbpx

Tribul și nevoile lui

tribul
Mare contribuție a avut faimosul zoolog francez Desmond Morris în mijlocul anilor 70 când a scris ZOOMENIREA, o carte extraordinară ce provoacă cititorul spre a înțelege cum funcționează tribul.
El descrie, prin experiemente ce au durat mai bine de 20 de ani, analogia om-animal, cum noi urmăm niște tipare instinctual – comportamentale care mai întâi au fost la animale și acum există în noi, frumoșii oameni.

Recent, un mare antreprenor, blogger și adept al schimbărilor, Seth Godin, un tinerel chel și amuzant de serios, vine cu o carte TRIBURI, care aduce în față ideea de Conducere, Leadership, într-o manieră asemănătoare domnului Morris. Godin însă duce experiența la un nivel global folosindu-se de internet. Morris nu a făcut decât pasul cel mare, asemănarea sau comparația Om – Animal, în cel mai ștințific mod posibil acelor vremuri.

Morris întâmpină omul cu descrierea nevoii sau apartenența omului la un trib, la cineva care să îl conducă, fie ca e un stat sau o casă cu stăpân. Așa formându-se 3 categorii: Minitribul, Tribul și Super-Tribul.

A 3-a categorie se referă la nevoia omului de a locui în metropole, orașe mari industrializate, aglomerație și forfot urban. Nevoile omului sunt pe deplin descrise, explicate, probate și arătate publicului larg, printr-o serie de experimente pe care Morris le-a strâns din rândul tuturor animalelor accesibile.

Godin aduce cu pași rapizi ceea ce omul continuă să nu creadă. Cu cât mai mult organizezi să ai Tribul tău cu atât mai mult poți fi un Lider, Manager, Comunicator, Antreprenor sau Dezvoltător de mișcări. Folosindu-se de internet, Godin aduce în față o serie de instrumente virtuale, arătând metodele prin care orice puștan din Oman, poate avea 50 de milioane de vizualizări în câteva zile arătând cum a inventat un nou tip de dans instruindu-și adepții cum să facă la fel.

Mișcările mari în ziua de azi se fac doar dacă ai Tribul tău.
Daca ești în stare să Schimbi sau să produci Schimbarea prin non violență, dragoste, pace sau internet, atunci înseamnă că vei avea Tribul tău, virtual sau nu.
Cei care doresc un Trib, vor o cale.
Calea este formată din credințele lor.
Calea este Adevărul Credințelor lor.
Calea este transparență și claritatea dorințelor lor.
Calea este mijlocul.
Calea devine Obiectivul.

Ambii autori explică cu desăvârșită acuratețe nevoile umane și nevoile Tribului.
Ei privesc din perspective diferite, același lucru: Tribul – cum s-a format și cum se va forma.
Ei arată de ce omul vine în Trib, ce rol are și unde vrea să ajungă.
Ei dezvață omul de supunere și sclavie.
Ei conduc spre curaj, asumare, implicare și schimbarea status-quolui.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search