Timiditatea – obstacol in calea realizarilor

Situatia cu care orice biped se confrunta cand isi doreste ceva si se opreste din cauza gurii lumii, vulgului, plebei ca ar putea fi judecat sau apostrofat, se numeste timiditate.

Ea creste si se zideste incepand din copilarie pentru ca suntem judecati si nu suntem lasati sa facem cum simtim si vrem lucrurile din jur.

Aceasta directie pe care adultii vor sa ne-o dea si, zic ei, sa ne ajute, se numeste educatie familiala. Ea acopera esența, curățenia, puritatea, ființa unui copil.

Timiditatea se naște din dorința adulților ca un copil sa fie intr-un fel sau altul. Copiii vad din asta o realitate si incep sa o practice. Ei nu au referința să învețe non judecata si non directia adulților.

Ca o floare pe care o stropești cu zahar, o înfunzi si ii inhibi creșterea. Și-n celule e la fel.
Copiii sunt înfundați de programele adulților, iar prin repetiție aceștia și le însușesc in viata adultă.

Devenind un comportament mecanic, sub stricta direcție a mărețului nostru subconstient care se ocupa de toate lucrurile automate din noi, neobservarea timidității duce la un comportament de introvertit, închis, nedeschis lumii.

Efectele timidității sunt in planurile pe care bipedul și le dorește. El nu are cheia sa treaca de ușa ei.

Terapia, curajul, medicația sau sugestiile altora sunt in zadar daca bipedul nu vrea cu adevarat sa schimbe ceva din comportamentul mecanic.

Nefiind o atitudine mentala, ci una inconstienta, care fura energie din minte, emotii si trupul fizic, timiditatea nu poate fi scoasă doar mental sau prin gânduri rapide, ci trebuie o lucrare concertata de cele 3 funcții independente: emoții, minte si actiune fizica.

Timiditatea este ca o carapace sau cochilie de protectie. Sau o zona de confort, calduroasa si protectoare. Ea asigura linistea interioara, necăutând zbuciumul realității. Ca o floare care se inchide cand vine noaptea. Ea se retrage din orice comunicare cu exteriorul.

Avertismentul pe care il dau celor care au aceasta atitudine este sa mearga doar in directia muncii si schimbarii pe cele 3 planuri: puterea trăirii, schimbarea gândirii si practica fizică.

Orice alta schimbare doar intr-una din aceste functii ingreuneaza sau face munca sa stea pe loc.

Explic cateva practici in acest video:

Rămâi cu bine!

 

Magazin  Cursuri Video

Invita un prieten la AlexandruPlesea.ro

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1647691027835{background-color: #e8e8e8 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Shopping Cart
0