fbpx

Știința Stresului. Dezvoltare prin Stimuli.

stiinta_stresului, stres
Stresul stimulează. Există două tipuri de Stres: EuStres ( stres bun ) și Distres ( cel care amenință supraviețuirea, stresul dăunător )
Corpul are reacții diferite la fiecare în parte.

Eustres-ul este ca al unui sportiv, el își forțează limitele mentale și fiziologice. Pentru că el alege momentul de stres.Îl folosește în favoarea lui. Și în rest este liniștit și calm.

Aici inima formează un sistem de funcționare a corpului regulat. Dupa Efort, congruența Inimă-Minte se stabilizează, sistemul imunitar se recuperează, auzul si văzul devin perfecte, sistemul digestiv își revine, și omul trăiește o stare de bunăstare.

Distres-ul închide sistemul imunitar al corpului, pentru că omul aleargă și aleargă tot timpul după lucruri de făcut. Distres-ul formează reacții ale corpului, incoerente. Inima, mușchii, celulele nu răspund normal, ele răspund haotic, prin multe mișcări neregulate. Poți compara Distres-ul cu o orchestră complet dezordonată, care are un dirijor haotic.

Din nefericire, lumea în care trăim ( Distres ) este plină de temeri și amenințări, noi acum trăim mai mult de 24 de ore, 365 de zile pe an, într-o teamă constantă, ce ne amenință supraviețuirea : voi putea sa îmi mențin jobul, să îmi plătesc ipoteca și asigurările, taxele, și să nu rămân pe străzi.

Pe vremuri, când fugeam de tigru, natura mecanismului meu de protectie ( supraviețuirea ) era de moment. Fugeam, scăpam, respiram, mă linișteam și terminam. Ma întorceam la dezvoltare.

Azi, alergăm și alergăm și alergăm și nu scăpăm niciodată de amenințare .

Când fug de tigru, am nevoie de toată energia ca să fac acest lucru. Dacă am o infecție la stomac și mă vânează tigrul, ce fac? Creierul meu face socoteală … cât să investesc în infecție și cât să investesc să fug de tigru? Răspunsul lui va fi să îmi dea TOATĂ energia ca să fug de tigru, fiindcă dacă nu îmi dă, infecția la stomac va fi irelevantă.

Omul când este în mecanismul de protecție, își blochează mecanismul de dezvoltare, fiindcă dezvoltarea și protecția nu se pot produce simultan.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search