fbpx

Sanatatea Creierului – Sugestii si Directii

Sanatatea Creierului – Sugestii si Directii

Mintea este o croială cârpită cu educație, informație și ceva cunoaștere, care formează asociații pentru om.

Această croială cineva a făcut-o: formă, material, structură, direcție, scop. Pe primele le putem măsura, pe ultimele două nu.

Prin teorie, direcția și scopul minții sunt îmbrăcate sub formă de metafore și cod în mai multe manuscrise înainte și după Hristos, care îl fac pe om să digere încet și cu răbdare cele citite. Mintea este încă un mister și vrând nevrând nu putem contesta asta.

Deși mintea ta este capabilă de comtemplarea vastității Universului, într-un mod conceptual, totuși mintea ta nu se poate controla dacă te calc pe picior în autobuz. Reacția pe care ai putea să o ai e direct proporțională cu cantitatea de hormoni pe care nu îi conștientizezi că îi ai și-ți vine să… .Emoțiile tale sunt negative, egoul tău obturat, iar obișnuințele tale mentale oprite de gestul meu neatent.

Astfel omul are parte de bune și rele pe care el le consideră viață. O părere aici, una mâine, o negativitate, o judecată, o emoție neastâmpărată, o neînțelegere, o uitare, o asociere, o memorare, un gând nou, o descriere, toate făcând parte din obișnuințele mentale ale omului. Ele nu sunt gânduri, ci forme de obișnuință prin care omul descrie ce vede sau îi apare în minte sub explicații de obicei scurte și insipide.

Pentru un creier să fie sănătos are nevoie de un singur lucru major: Observație.

Celelalte instrumente sunt mici și toate în raport cu auto observația. Oricât de mult omul vrea să rețină toată lista de 24 de lucruri de cumpărat de la supermarket, tot nu va putea pentru că în timpul memorării acestora, îi apar alte gânduri pe care nu le dorește, astfel găsindu-se în ipostaza fotografiei cu telefonul la lista, și aia e, hai la supermarket.
Așa putem observa nivelul nostru de concentrare și atenție susținută. De obicei ea nu există pentru că nu știm și nici nu vrem să trăim cu adevărat. Noi credem ca așa e viața, dar de fapt ne otrăvim mintea cu cele mai deprimante, grijulii și neintenționate gânduri.

În forma ezoterică a lucrurilor, cel ce vrea va avea, cel ce nu vrea nu va avea. Astfel concentrarea, observația și atenția nu vin nativ și nici nu muncim pentru ele. Preferăm să alegem confortul memoriei telefonului în loc de memoria noastră, astfel transferul este definit și clar.

Sugestiile și direcțile cele mai simple pe care le pot aduce la vedere sunt:

– oprește-te din orice faci și observă că faci, din când în când
– gândește orice faci, nu te opri
– pe lângă minte, pune emoție în ce faci
– observă mișcarea membrelor tale în timp ce faci
– observă asocierile minții tale
– nu judeca decât dacă înțelegi complet
– evita gândirea inutilă
– evită vorba inutilă
– evită mișcările inutile
– gândește cu intenție
Toate aceste simple și clare Observații sunt menite să facă din mintea noastră cel puțin un corp normal de funcționare, ca și inima,ficatul, sângele.
Nedorința omului spre aceste direcții, mai ales a comportamentul împotriva lor, este definiția celui care poate ajunge tembel, țăcănit sau adoptat ca model de terapie pentru a nu se ajunge ca el.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search