fbpx

Relatii: 5 Puteri pentru relatia ta!

  • Blog

relatii, 5-puteri-relatie-dragoste
De-a lungul vremii, am observat multe relatii destramându-se din cauza lipsei de încredere de sine. Îmi aduc aminte, Dalai Lama era invitat la o conferintă, și întrebat fiind de ce crede el că europenii au unele lipsuri ca Increderea de sine, Dalai Lama raspunde: “Cum adică? Dar e ceva normal sa AI încredere de sine”.

Asa este si in relatii. Din privința nesigurantei, multe aduc în ecuatie gânduri de înselat, mințit, sentimente diverse necongruente, etc.

Să-i dăm drumul :

1. Nu mai încerca să citesti gânduri

Majoritatea problemelor în relatie și temerilor sociale pornesc de la comunicare, si din credinta ta că ai puterea de a citi gandurile. Si asa începi să faci presupuneri nefondate, asa te umplii de bănuieli si false credinte despre celălalt. Acest proces de ghicire duce rapid către sentimente de nesigurantă si stres.

Spune ce gândesti si gândeste ce spui. Oferă-i, la rândul tău, persoanei de lângă tine informatia de care are nevoie, fără să crezi că stie deja.

În acelasi timp, adu-ti aminte că nu esti îndreptătit să cunosti cele mai mici detalii si gânduri din viata celuilalt, chiar dacă ti-a oferit acces în viata sa. Cand nu te mai chinui să ghicesti gândurile, de abia atunci îi respecti intimitatea. Cu totii avem dreptul la gânduri intime, pe care să le tinem doar pentru noi. Când întrebi constant „La ce te gandesti?” sau încerci în mintea ta să construiesti scenarii posibile, îl faci pe celălat să se retragă din relatie pentru a avea spatiu.

2. Nu mai încerca să cauti relatia perfectă

Dacă te astepti la perfectiune, vei căuta toată viata fără sperantă iubitul sau iubita perfect(ă). Mai rău, acest proces te va duce la nebunie pentru că te vei simti din ce în ce mai nesigur cu fiecare relatie esuată care nu se ridică la standardele de perfectiune ale fanteziei tale.

Tu esti imperfect în multe privinte si cauti relatii cu oameni care sunt imperfecti în moduri complementare.
Ca să cresti în interior si să constientizezi propriile imperfectiuni, trebuie să ai multă experientă de viată; si până nu te lovesti de cele mai profunde imperfectiuni, de defectele tale greu de corectat – cele care te definesc – nu vei reusi să alegi relatii armonioase la un nivel înalt. Doar atunci vei sti ce cauti cu adevărat. Cauti oameni imperfecti care să te echilibreze – oamenii perfect de imperfecti pentru tine.

3. Opreste-te din a judeca si compara relatiile noi cu cele vechi

Gandeste-te la momentele în care ai judecat nedrept pe cineva doar pentru ca îti amintea de cineva din trecut care s-a purtat urât cu tine. Renuntă la teama de a te apropia cu inima deschisă de cineva doar pentru că în trecut ai fost rănit. Ce crezi? Cel mai probabil si persoana de lângă tine a fost rănită la un moment dat. Amândoi purtati cu voi pete din trecut. Astfel de judecăti duc la reactii defensive, la îndepărtare nefondată, la suferintă. Oferă bunătate și sustinere, oferă încredere, dăruire, nimeni nu intră în viata ta pentru a plăti greselile altora. O inimă deschisă nu cunoaște regrete, un suflet plin de îndoieli va fi mereu călăul dragostei.

4. Nu mai inventa probleme care de fapt nu există

Cea mai clară modalitate de auto-sabotare este inventarea problemelor în mintea noastră si convingerea că sunt reale. Ne distrăm deseori cu previziuni negative, ne înselăm cu gândirea negativă si ajungem în final să halucinăm despre cele mai groaznice scenarii. Ratăm astfel adevărul adevărat.

Pasagerul nesigur nu are încredere in niciun alt sofer. Simte că pierde controlul. Crede că soferul nu este destul de atent. Ajunge să creadă că cea mai mică ezitare a soferului se va concluziona cu un impact fatal. Se sperie crezând că imaginile create în mintea sa reprezintă realitatea.

5. Concentrează-te pe Părtile Pozitive din Relatie

Calitatea fericirii între doi oameni creste proportional cu acceptarea dintre ei, si invers proportional cu lipsa tolerantei si asteptările. O relatie ideală este accea în care doi oameni îsi acceptă si se confruntă cu imperfectiunile din relatia lor.

Aprecierea oamenilor remarcabili din viata ta duce la lucruri bune – productivitate, împlinire, pace. Asa că observă-le calitătile, bucură-te de succesele lor si încurajează-i să-si împlinească scopurile si dorintele. Provoacă-i să devină cea mai bună versiune a lor. Constientizează în fiecare zi cât sunt de minunati si spune-le si lor.

Antrenament Mental = Viată Fericită = Putere si Vointă
Imparte aceste rânduri si vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede si linistită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search