fbpx

Relația – dezvoltarea lipsurilor interioare

  • Blog

O mare parte din viață suntem în căutarea unei alte ființe care să ne dea ce ne lipsește.
Să ne dea ce nu știm să producem singuri.

Această căutare, cu toate poveștile, imaginațiile și dramele ei, ocupă suficient de mult timp, sperând să găsim pe cineva care să ne ofere maximă satisfacție.

Din acest motiv, un număr uriaș de oameni au insatisfacție în relație, ei doar caută și așteaptă, sperând prin puterea comunicării virtuale, cu care ne mândrim și ne creștem timpul pe care îl pierdem, să producem suficientă dopamină, hormon al recunoștinței instante, să glisăm telefonul mobil și având variante de oameni, complet speculative, pentru care merită să nu mai muncim în relația de față sau în momentul prezent.

Evident că orice minte limpede și stabilă, „cu toate țiglele pe casă”, va realiza într-un timp foarte scurt că o astfel de abordare este, din toate punctele de vedere, o chestiune de timp până se ajunge la depresie sau orice altă atitudine complet auto-distrugătoare pe care omul, în nesimțirea sa, va crea cu maleficul tupeu de a  învinovăți pe altul.

Relația, în semnificația și utilitatea ei pură, are ca scop, pe lângă învățarea limbajului iubirii,  distrugerea în om a obișnuințelor de ordin animal, de a-și mai face autostimulare, înfumurare, mândrie, vanitate, egocentrism și importanță socială.

Iar de la acest nivel începe, printr-un proces de autoeducație, să ofere clipe de satisfacție mentală, emoțională și fizică într-o altă ființă umană, alături de care dorește să meargă spre inimaginabilă forță de perpetuare a legii naturii în care trăim.

Natura, prin toată forță și înțelepciunea ei, complet ignorată de deciziile omului urban, are rostul de a crește prin relația omului unul cu celălalt, participând prin legile ei de atracție, respingere și neutralitate (adică Trinitatea), la bunul mers la lumii cosmice în care trăim.

Perspectiva actuală, deformată de noile trenduri în relații, nu fac decât să introducă prin diverse cărări ca etaloane promovate social, sau VIP-uri, că relația este la nivel primitiv, un soi de „satisfacție în doi a plăcerilor efemere”, pe care omul nu și-o poate scoate din cap.

Fără să colind tainele și misterele relației, pentru că nu doar programele tale sociale ar interveni, dar și ceea ce numești „reguli de bune maniere”, prin care spunem „Mulțumesc!”, când noi dăm ceva, aș spune să concluzionez ce știu că ar fi util în aceste vremuri tulburi în conexiunea umană și să produc în tine căutarea pe care sper să o pui atât în folosința Naturii, cât și a ta ca entitate care armonizează părți din ea.

Luni, pe 8 martie, am avut acest Live: 8 Cauze care duc la Conflictele zilnice din Relație
Luni, pe 15 martie, voi avea acest Live la ora 21-21.40: 6 Direcții pentru Compatibilitate și Armonia în relație
Luni, pe 22 martie, voi avea acest Webinar la ora 21-22.30: 8 Principii Sănătoase pentru Relația de Cuplu

Rămâi cu bine!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro
Back To Top
×Close search
Search