fbpx

Cele 20 de legi ale puterii spirituale

  • Blog

spirituală-putere-legiExersând legile următoare vei învaţă cum să fii mai puternic spiritual, să fii perceput ca o putere spirituală şi, cel mai important, să simţi profunzimea spirituală a puterii tale aflată în stare latentă.

Acesta este un joc propus de Robert Greene în cartea sa numită „Cele 48 de legi ale puterii”, carte orientată către sociopaţi şi narcisişti despre cum să fie puternici… Ştim că funcţionează. Omul ştie.
Acesta te învaţă cum să fii puternic fără să te foloseşti de morală, etică sau grijă pentru altcineva în afară de tine.

Legităţile de mai jos sunt ca urmare a dorinţei umane de evoluţie spirituală pentru al său spirit curat, inocent şi conştincios.

Să-i dăm drumul :

1. Fii sincer

Mulţi oameni cred că sunt sinceri când de fapt ei mint.
Cei mai buni mincinoşi nu spun minciuni, dar fac afirmaţii cu intenţia de a induce în eroare. De exemplu, un biped umflat în piept stă până târziu la birou pentru a face amor sub birou cu secretara lui. Soţia lui îl întreabă dacă o înşeală, iar el răspunde “Draga mea, am fost la birou toată ziua”. Cuvintele sunt adevărate, dar intenţia sa a fost de a înşela.
O fiinţă puternică nu are niciun motiv să mintă, nu are niciun motiv să exagereze, nu are niciun motiv să însele.
Poţi fi suficient de puternic şi admite atunci când greşeşti. Oamenii care sunt înşelători nu sunt sinceri, pentru că nu se pot descurca cu adevărul.

2. Păstrează-ţi integritatea

Oamenii slabi fac promisiuni pe care nu le pot ţine. Oamenii puternici fac ceea ce spun că au de gând să facă.
Nu face promisiuni pe care nu le poţi ţine. Sau mai bine, ia-ţi angajamentul pentru cât mai puţine lucruri.
Cuvântul tău este legătura ta. Fii suficient de puternic să faci ce ai spus că faci. Învaţă să spui nu.

3. Foloseşte un limbaj non-violent

Ridicarea tonului, strigătele, jignirile şi învinuirile sunt specifice minţilor slabe. Ființa puternic spirituală nu îşi descarcă frustrările pe cei din jur. Ei vorbesc pe un ton calm, folsind expresiii precum “Când faci acest lucru, mă simt în acest fel” în loc de “mă faci să mă simt aşa şi aşa”.

4. Respectă spaţiul celor din jur

Tratează lucrurile şi spaţiul celor din jur mai bine decât ţi-ai trata propriile lucruri.
Dacă ai împrumutat ceva, returnează-l fără să aştepţi să fi întrebat.
Dacă stai în spaţiul cuiva, lasă-l mai curat şi mai frumos decât a fost înainte.
Spală-ţi vasele, multă drama vine din bucătărie.
Aşa oamenii vor avea încredere în tine atunci când îţi vor da lucruri şi te vor primi cu bucurie în casa lor.

5. Respectă liberul arbitru al celor din jur

Încercarea de a schimba oamenii, fie că este vorba de bine sau de rău, este o formă de manipulare.
O persoană cu o minte slabă proiectează propriile defecte în ceilalţi şi încearcă să îi schimbe pe aceştia în loc să lucreze cu sine însuşi.
O persoană cu un spirit puternic vede o continuă expansiune a perfecţiunii fiecărui moment şi nu are nevoie de nimic pentru a schimbă, se simte perfect aşa. Ea le permite altora să îşi urmeze propria cale.

6. Evită să te intoxici

Intoxicantele reprezintă un sistem rapid de obţinere a fericirii. Un spirit puternic nu simte nevoia de a consuma o “otravă” care să îi tulbure abilităţile cognitive.
Un pahar de vin, o bere, sau orice shot de club, în speţă, starea de ebrietate de cele mai multe ori duce la decizii proaste. Poţi fi suficient de puternic să spui nu.

7. Fereşte-te de bârfă

Dacă cineva bârfeşte cu tine o altă persoană, cel mai probabil bârfeste şi despre tine cu alte persoane.
Vorbitul de rău o altă persoană este o capcană în care e uşor să cazi. Vorbeşte despre oameni în spatele lor exact cum ai vorbi şi dacă s-ar afla în faţa ta. Foloseşte cuvinte mai puţin pozitive cum ar fi “eu nu sunt cel mai mare fan” în loc de “îl urăsc”; sau “nu e cea mai drăguţă persoană” în loc de “E un nemernic”.

Unei minţi slabe îi place să vorbească urât, se simte bine când doboară alte persoane. Un spirit puternic se bucură de viaţă atât de mult încât nu are timp sau energie pentru a se concentra pe aspectele negative ale altor persoane.

8. Stai drept

Nimic nu emană încredere mai mult ca o postură perfectă. Minte puternică, corp puternic. Un spirit puternic este un maestru al corpului său. El este capabil să stea drept în picioare sau pe scaun, probabil şi după multele ore de yoga şi meditaţie. Aşa e,da ?

9. Păstrează un contact vizual confortabil

O minte slabă se teme de ochii altor oameni. Ea nu poate să deţină puterea de a privi prin oglinda sufletului.
Un spirit puternic îşi doreşte să se conecteze complet cu cei cu care comunică.

10. Fără mâncărimi

Mâncărimea este adesea doar o reacţie nervoasă. Observă când oamenii (sau tu) au mâncărimi în timp ce vorbesc. Este de cele mai multe ori o senzaţie de disconfort. Scărpinatul nu este un semn de putere. Utilizează senzaţia de mâncărime ca pe o practică intensă de mindfulness, de a sparge obiceiul minţii prin simplă observare, fără reacţie.

11. Devino un maestru al limbajului

Oamenii cu putere spirituală sunt conştienţi de limbajul pe care îl folosesc. Ei elimina “uh”, “um”, “ştii”, şi alte cuvinte inutile din vocabularul lor.
Ei folosesc un limbaj non-violent şi utilizează cuvinte cu vibraţii superioare. În loc de a spune “Îl urăsc” spun “Chiar nu îmi place”.
Schimbaţi mentalitatea de victimă şi în loc de “Sunt prea ocupat pentru a face acest lucru” spune “Nu este o prioritate”.

12. Scopul vieţii tale este să le serveşti altora

Ce ai face dacă ai avea toţi banii din lume? Răspunsul oamenilor la această întrebare spune multe despre puterea lor spirituală. Ţi-ai petrece tot timpul făcând activităţi egoiste sau ai porni o afacere care în timp să ajute lumea să devină mai bună?
Spirite puternice au dezvoltat astfel de afaceri mari cu compasiune şi empatie , şi acum acestea sunt mari surse de bucurie în viaţa lor.

13. Ai grijă de tine

Pentru a putea să-i ajuţi pe ceilalţi, e necesar în primul rând să ai grijă de tine. Nu confunda atenţia pe care o oferi somnului, exerciţiilor fizice, alimentaţiei sănătoase şi ce ştii că trebuie să mai faci pentru tine, cu o dovadă de egoism. Adu-ţi aminte de un Avocado pe zi..Vom mai vorbi despre asta.
Dacă nu poţi avea grijă de tine, cum ai putea să ai grijă de o altă persoană? Stabileşte un echilibru între ajutorul oferit celor din jur şi grija pentru tine.

14. Mişcă-ţi corpul

Noi suntem Racheta.
Corpul tău este nava care transmite conştiinţa. Fă-o cât mai deschis şi curat posibil. Corpul tău vrea să se mişte, a fost proiectat pentru a se mişca. Mişcă-l. În fiecare zi. Dezvoltă-ţi conştiinţa corpului şi simte-ţi propria putere.

15. Mănâncă sănătos.

Corpul tău este compus din materie, care îşi are originea în alimentele cu care te hrăneşti. Oamenii dezvoltaţi spiritual folosesc un combustibil de calitate bună, indiferent de preţ. Ei ştiu că îşi cresc puterea spirituală cu mult dincolo de orice lucruri materiale şi drept urmare fac cheltuieli pentru alimente sănătoase.

16. Meditează

O minte slabă va încerca mereu să găsească scuze ca să nu se aşeze şi să mediteze. O persoană puternic spiritual practică constant meditaţia pentru că recunoaşte că este una dintre cele mai înţelepte investiţii de timp.

Prietenul Ghandi spunea : ‘Am aşa multe de făcut azi, încât am nevoie de 2 ore că să meditez, în loc de una’

17. Principiul zecimii

Ne poate fi foarte greu să ne despărţim de bani. Donarea a 10% din venit către o cauză caritabilă este un exerciţiu puternic de abundenţă. Oferă zecimea, dar nu spune nimănui despre asta. Donează anonim şi exersează lunar…sau săptămânal. Vei câstiga mai mult după.

18. Oferă încredere

Un spirit puternic nu are nevoie de validare externă pentru a se simţi bine cu el. Arată-le celorlalţi cum au reuşit să aibă un impact pozitiv, în loc să îţi pierzi energia să le reaminteşti cât de minunat eşti tu.

19. Permite să se întâmple ceea ce trebuie

Recunoaşte perfecţiunea din fiecare moment şi nu te lupta pentru a schimba realitatea…prea des. Acest lucru nu înseamnă să ignori toate problemele din lume, dar învaţă să foloseşti maximul de energie în fiecare moment, exact pentru scopul tău.

20. Fii transparent, clar şi direct

Oamenii cu spirit puternic fac doar lucrurile cu care sunt confortabili dacă le împart cu lumea. Din acest motiv ei nu au nimic de ascuns şi îţi vor spune tot ce vrei să ştii.
Ei împart cu uşurinţă slăbiciunile, defectele, greşelile şi alte aspecte “negative” despre ei înşişi, deoarece ei înţeleg că îi ajută să se conecteze cu oamenii.

Scriind sau printând aceste legi, vei observa o transformare la tine şi la cei din jur în legătură cu tine.
Dacă îţi doreşti să iei mai mult din Univers ( că el îţi dă ), ai nevoie de nişte chei, unelte. Ca un mecanic care repară ceva. Aceste legităţi ne repara pe noi oamenii, din a fi ce suntem, spre cât de puternici spiritual vom deveni..aşa-i?

 

Antrenament Mental = Viaţă Fericită = Putere şi Voinţă
Împarte aceste rânduri şi vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede şi liniştită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search