fbpx

Purificarea Minții: eliberează-te de gânduri inutile! #6

purificarea
Purificarea Minții a fost creată pentru a înțelege de ce uneori mintea ne dă gânduri de care noi nu avem nevoie. Mintea noastră este rezultatul comportamentului nostru mental anterior.

Purificarea înseamnă eliberarea de gândurile inutile și acumularea de gânduri utile, împlinitoare, satisfacătoare, eliberatoare și de iubire.

Purificare39

#39 Omul cunoaște bine lumea exterioară cu toate acțiunile și senzațiile ei, dar este prea puțin familiarizat cu lumea gândurilor și sentimentelor sale interioare. Când mintea este liniștită devenim martori ai lumii interioare. Ne retragem din experiența exterioară, în pură conștiință, dincolo de lumea obiectivă. Nu ne mai focusăm pe ce putem atinge, ci pe ceea ce putem să simțim. Meditația este libertatea supremă a minții, gândurile fiind eliberate fără teamă, judecată sau nevoie de acțiune.

Meditația nu este un un proces dificil, stăruința fiind singura condiție a succesului ei.

Purificare40

#40 Fericirea de durată vine din descoperirea de Sine. Toate celelalte vor veni după ea.

Nu ființa ta este cea care se agită, ci reflectarea ei în mintea ta aduce neliniște. Este la fel ca reflexia lunii în apa agitată de vânt. Mintea se vrea la fel de liniștită ca și un lac de munte, atunci când arunci o piatră în el, să se liniștească imediat.

Purificare41

#41 Unii spun că Universul a fost creat. Alții spun că a existat dintotdeauna și este în continuă transformare. Unii spun că este supus legilor eternității. Alții neagă chiar și legea cauzalității.
Indiferent de perceptia ta, ceea ce este sigur e că ești o parte din Univers, tu și mica ta lume pe care o creezi în fiecare zi. Fiind o parte din Univers, e datoria ta să îți creezi partea gândindu-te la binele întregului.

Purificare42

#42 Imaginea este în mintea pictorului și pictorul este în imagine. Ceea ce este in mintea pictorului se vede în imaginea lumii. Lumea este imaginea, pictorul este conștiința Universului.

Purificare43

#43 O minte slabă nu poate controla propriile sale proiecții. Fii conștient, prin urmare, de ceea ce plantezi și crești în mintea ta. Nu poți direcția controla ceea ce nu cunoști. Cunoașterea și învățarea îți dau putere.

Purificare44

#44 Folosește-ți mintea în serviciul iubirii, adevărului, frumuseții lumii.

Îți poți petrece toată viața căutând pacea minții în altă parte decât în adevăr și iubire, înțelepciune și bunăvoință, căutând liniștea separat de lume. Pacea minții începe cu tine și cu conștientizarea imaginii pe care tu o ai în minte despre legile universale ale lumii în care trăiești. Nu poți schimba imaginea dacă nu schimbi fața. Resetează-te mental și emoțional și întreabă-te ce faci tu pentru oamenii și natura din jurul tău.

Purificare45

#45 Amintirea de Sine este Atuul din mâneca oricărei ființe simțitoare.
El aduce cunoașterea de sine în pragul de a te simți de parcă ai tot și nu îți mai trebuie nimic. Descoperirea de Sine este poate cel mai greu proces al evoluției. Adu-ți aminte că respiri și după privește-te din exterior. Iată primii doi pași.

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search