fbpx

Purificarea Minții: eliberează-te de gânduri inutile! #5

purificarea
Purificarea Minții a fost creată pentru a înțelege de ce uneori mintea ne dă gânduri de care noi nu avem nevoie. Mintea noastră este rezultatul comportamentului nostru mental anterior.

Purificarea înseamnă eliberarea de gândurile inutile și acumularea de gânduri utile, împlinitoare, satisfacătoare, eliberatoare și de iubire.

Purificare32

#32 Pentru a avea o experiență directă cu o țară, trebuie să mergi să locuiești o perioadă acolo. Trebuie să înveți limba, să cunoști istoria, să înțelegi cultura. Același lucru se întâmplă și cu practica spiritualității, ea are nevoie de răbdare și credință. Citește, ascultă la cei care au experimentat deja, trăiește apoi propriile experiențe. Nu te aștepta însă la rezultate rapide, cunoașterea are nevoie de timp și de deplina ta implicare.

Purificare33

#33 Atunci când pleci în călătoria spirituală, nevoia minții pentru certitudine se intensifică. Incertitudinea că nu știe unde va ajunge sau ce va obține, îl oprește de multe ori pe om să pornească pe acest drum. Incertitudinea provoacă neliniște, neliniștea blochează plăcerea. O minte deschisă renunță la necesitatea de a ști, nu caută dovezi, caută experiență.

În realitate nu există căi sigure. În orice călătorie ai pleca, nu vei fi niciodată sigur de destinație. Prin acceptarea incertitudinii, te eliberezi de limitările auto-impuse de mintea ta.

Purificare34

#34 Spiritualitatea implică modul în care oamenii caută sensul vieții și legătura cu Universul. Spiritualitatea este un concept central în viața oamenilor care caută să își îndeplinească scopul în viață și să își dezvolte legăturile cu tot ce îi înconjoară.

Spiritualitatea produce și întărește în om puterea iubirii, toleranței, răbdării, compasiunii. Având un efect puternic pozitiv, legătura dintre practicile spirituale și o minte sănătoasă este acceptată și demonstrată și de oamenii de știință. Există studii care demonstrează că anumite zone ale creierului sunt implicate în aprecierea și respectarea experiențelor spirituale.

Purificare35

#35 Majoritatea problemelor omului sunt probleme legate de corp- alimente, îmbrăcăminte, adăpost, faimă, securitate, supraviețuire. Toate aceste auto-identificări sunt înșelătoare și își pierd semnificația când realizezi că ești mai mult decât un simplu corp.

Cum găsești un lucru pe care l-ai uitat sau pierdut? Te concentrezi până îți revine în minte. În liniște, cu mintea calmă, întreabă-te cine ești, de unde vii, care este scopul tău. Vei intra într-o stare care poate fi greu verbalizată, dar poate fi experimentată. Tot ce trebuie să faci este să încerci și să tot încerci. Sensul lui „Eu Sunt” a fost mereu ascuns în tine, doar că tu singur ai atașat sentimente, gânduri, idei, bunuri care te-au îndepărtat de esența ta reală.

Purificare36

#36 Pentru o clipă, trecutul a fost real și așa va fi și viitorul. Ce face prezentul atât de diferit? Prezența ta.

Tu Ești Acum, și singura realitate este ceea ce ai în momentul acesta. Chiar și o amintire a trecutului există pentru că o implici în prezent; o anticipare a viitorului se naște în mintea ta tot în momentul prezent. Amintirile și anticipările sunt doar fantezii ale realității, sunt momente pe care poți doar să le gândești acum, dar ele se vor pierde sau schimba în timp. Doar sentimentul a ceea ce este acum este real și neschimbător.

Purificare37

#37 Uită-te în jurul tău. Vrei pace, iubire, fericire dar muncești din greu pentru bani, competiție, faimă, pentru bunuri care nu îți aduc împlinire. Îți satisfaci corpul, îți hrănești Ego-ul, dar ești nemulțumit când inima nu e împlinită.

Cum crezi că ar arăta viața ta fără IUBIRE?

Purificare38

#38 Una dintre cele mai mari temeri care îl urmăresc pe om în viață este moartea, frica de ce se întâmplă când “nu mai este”. Corpul este doar un vehicul, un instrument de manifestare al conștiinței. Conștiința duce viața mai departe. Când corpul își împlinește misiunea, conștiința ia toată experiența trăită, gândurile, sentimentele, tot ceea ce ai creat și le duce în altă ființă.

Învață să trăiești fără teamă. În moarte doar trupul dispare, viața nu, conștiința nu.

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search