fbpx

Purificarea Minții: eliberează-te de gânduri inutile! #3

  • Blog

purificarea
Purificarea Minții a fost creată pentru a înțelege de ce uneori mintea ne dă gânduri de care noi nu avem nevoie. Mintea noastră este rezultatul comportamentului nostru mental anterior.

Purificarea înseamnă eliberarea de gândurile inutile și acumularea de gânduri utile, împlinitoare, satisfacătoare, eliberatoare și de iubire.

Purificare18

#18 Cât de mult alcool consumi? Cât de multă cofeină consumi zilnic? Iei medicamente pentru cea mai mică durere de cap?

La prima vedere, scopul alcoolului, cofeinei sau medicamentelor este de a-ți calma mintea, de a-ți oferi o stare de entuziasm sau de a elimina durerea. Acestea sunt compromisuri pe care le faci pentru a obține un rezultat rapid, pe termen scurt. Insă, utilizarea constantă a unei substanțe care îți modifică starea de spirit conduce mintea spre dependență, și chiar devine leneșă.
In timp, sentimentul de plăcere sau de satisfacție este înlocuit de nevoia creierului. Ai observat poate că cu cât consumi mai multe medicamente cu atât resimți mai des durerea.

Există însă și dependențe sănătoase, cu rezultate rapide și pe termen lung: meditația, ceaiurile și sucurile naturale sau exercițiile fizice.

Purificare19

#19 Mintea necesită un echilibru între activitățile profesionale și cele de petrecere a timpului liber. Are nevoie în egală măsură de provocare, recompense, obiective, dar și de plăcere, calm și recreere.

Nesatisfacerea uneia dintre ele creează haos și neliniște. In haos și neliniște se formează stresul. Stresul te impiedică să îți atingi obiectivele, chiar și atunci când te concentrezi într-o singură direcție.

Purificare20

#20 In timp ce lucrezi, indiferent de cât de motivat ești, este important să te oprești ocazional și să oferi minții pauze.

Uneori ne lăsăm prinși în lista lungă de task-uri și uităm să ne mai oprim. Nu “mult” este cuvântul care te aduce mai aproape de obiective, ci “eficient”. Permite-i minții să elimine ce a acumulat și să facă loc unui nou flux creativ. Ia-ți pauze la fiecare oră și jumătate lucrată. Respira adânc, fă câteva exerciții fizice, privește natura, lasă mintea să se relaxeze și apoi întoarce-te la ce ai de făcut.

Purificare21

#21 Stai departe de telefonul mobil atunci când îți petreci timpul liber cu familia, prietenii, atunci când citești sau te uiți la un film. Nu îți controla e-mailurile, rețelele sociale, nu trimite mesaje.

Este nu numai enervant pentru cei din jur, dar îți captează și atenția și îți oprește fluxul de creativitate și relaxare a minții. Purificarea înseamnă și renunțare la tehnologie, din când în când.

Purificare22

#22 Fără mâncare, omul poate rezista până la 3 săptămâni, fără apă – 3 zile, FĂRĂ AER – 3 MINUTE. RESPIRAȚIA ESTE VIAȚĂ.

Respiri în fiecare secundă, dar în câte secunde ești conștient de importanța respirației pentru corp și minte?
Corpul tău oxigenează în mod constant sângele cu aerul absorbit de plămâni. Atunci când te concentrezi pe respirație mintea ta se relaxează, elimină gândurile negative și îți oferă o stare de liniște. Câte secunde ești pregătit să te concentrezi pe respirație în fiecare zi?

Purificare23

#23 Iți poți disciplina mintea. O poți transforma și o poți folosi ca instrument pentru a-ți îmbunătăți viața. Nu vei putea însă niciodată să o controlezi în totalitate. Sunt gânduri care vin în mintea ta fără să le chemi.

Acceptă toate gândurile, nu te agăța de ele, dar nici nu încerca să le îndepărtezi. Poți alege pe ce gânduri să te concentrezi și pe care să le reprimi. Reprimarea însă nu duce la dispariția lor, ci le oferă și mai multă putere în subconștient. Puterea ta stă în a alege pe ce gânduri să te concentrezi.
Gândurile cărora nu le dai putere, vor pleca singure.

Purificare24

#24 Iertarea face parte din pacea minții. Dacă nu îi poți ierta pe cei din jur, nu vei fi niciodată în stare să te ierți pe tine. Dacă nu te poți ierta pe tine, nu îi poți ierta nici pe ceilalți. Dacă nu ești capabil să elimini sentimentele negative, nu vei face loc în minte pentru liniște și sentimente bune.

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search