fbpx

Schimbarea mentalitatii tale si drumul spre Succes

  • Blog

mentalitatea, vointa, succes, scop
Afirm cu mana pe inima si gandul la voi, ca efortul de a-ti schimba mentalitatea este coordonat de un sistem nou de crezuri, pe care, doar prin efort sustinut, il poti indeplini.
Una dintre prietenele noastre, Carol Dweck, psiholog cu invatatura adunata la Standford, are doua notiuni absolut de luat in seama de catre noi doritorii de schimbare si aprofundare.

Ea sustine, prin ani lungi de cercetari, ca ne putem schimba mentalitatea prin anumite dispozitii si atitudini.

Adica prin Viziunea pe care o avem despre noi insine. Ea poate sa determine daca vom deveni sau vom realiza ceea ce dorim sau pretuim.
Ea descrie doua seturi radicale de gandire, pe care le numeste mentalitati :

– statice( incremenite, fixe )
– dinamice ( progresive, de dezvoltare )

Mentalitatea statica se refera la oamenii care se nasc cu talent si inteligenta. Ei sunt ‘daltuiti in piatra’. Ei au un impuls de a face la nesfarsit dovada calitatilor sale. Acest tip de oameni doresc afirmare si se bazeaza prea mult pe aptitudinile lor, fara sa caute cresterea.
Pe de alta parte, cei cu mentalitate dinamica se bazeaza pe dezvoltare si creatie proprie a realitatii. Acesta este principiul cresterii si evolutiei si este in raport cu experienta, pregatirea si efortul personal. Dweck o numeste pasiune sau vointa nesimtit de puternica.

Mentalitatea statica nu te indruma la o vointa puternica.

Mentalitatea dinamica, da. Este drumul catre perseverenta nemarginita si nelimitata de societate. Este abilitatea de a invata si creste facand eforturi.
Ca sa obtii ce vrei in viata, studiile dovedesc ca nici inteligenta, nici cunoasterea, nici relatiile, nici nivelul de sanatate, nici felul in care arati, nici inteligenta sociala, nu sunt de baza, ci VOINTA.
Vointa e pasiunea si perseverenta investite in obiective pe termen lung.
Vointa este rezistenta.
Vointa este sa te dedici viitorului zi de zi. Nu doar o saptamana, nu doar o luna, ci in ani de munca pentru ca viitorul sa devina realitate.
Vointa este sa iti traiesti viata ca un maraton, nu ca pe un sprint.
Este bine de stiut ca talentul nu te face sa devii perseverant. Din studii, perseverenta este rar intalnita la oamenii cu talent.

Cu aceeasi mana pe inima, asa cum am inceput, te provoc sa cautam cele mai bune idei, cele mai bune intuitii, si sa le testam. Sa le masuram reusita si sa riscam. Chiar daca gresim sau pierdem. Sa devenim capabili sa ne pregatim sa o luam de la capat cu lectiile invatate.

Antrenament Mental = Viata Fericita = Putere si Vointa
Imparte aceste randuri si vei ajuta sa transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede si linistita, te saluta

Ai pareri? Comenteaza mai jos cu spor

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search