fbpx

10 lucruri de învățat de la oamenii Inteligenți

oameni inteligenti
Când auzi de cineva că este inteligent, la ce te gandești?
Dacă ai în minte imaginea unei persoane educate și amabile, ești pe aproape.
Să fim Inteligenti însemnă ceva mai mult decât să avem răspunsuri corecte și rezultate bune la locul de muncă.

Oamenii Inteligenti sunt de obicei creativi, generoși, recunoscători, umili și atenți cu ceilalți.

Sunt conștienți de faptul că sunt capabili să realizeze lucruri marețe și cu siguranță NU fac următoarele lucruri:

1. Nu lasă greșelile trecutului să se interpună în prezent.

Oamenii Inteligenti stiu că succesul nu este posibil fără câteva greșeli și eșecuri. Aceste eșecuri nu trebuie sș stea în calea împlinirii scopurilor. Oamenii Inteligenți nu permit asta. Ei lasă trecutul în urmă și învață pentru că știu că nu pot schimba ceea ce au făcut greșit.

2. Nu se concentrează pe părțile negative.

Oamenii Inteligenți văd gândurile ca pe ceva palpabil.
Dacă ai doar gânduri negative în minte, viața ta va fi la fel de negativă. Oamenii inteligenți știu că viața este mult mai bună când înveți să-ți folosești abilitățile de a visa, crea, construi, a te mira si a iubi.

3. Nu fug de probleme.

Toți am avut, avem și vom avea probleme. Sunt probleme legate de muncă, bani, familie, sănătate. Oamenii deștepți dau piept cu aceste probleme și caută cele mai bune metode de rezolvare. Când cad, se ridică și merg mai departe. Au curajul să-și înfrunte temerile și să vadă în fiecare problemă șansa de a se perfecționa.

4. Nu le pasă de părerile celor din jur.

Oamenii inteligenți nu lasă opiniile negative ale altor oameni sa-i oprească din a trăi o viață fericită plină de succes și bucurie. Lumea este plină de cinici, sceptici și hateri. Dar oamenii isteți îi îndepartează. Se înconjoară cu oameni inteligenți care le împărtășesc valorile și interesele. Pe bună dreptate se spune că dacă ești cea mai inteligentă persoană dintr-o cameră, înseamnă că nu ești în camera potrivită.

5. Nu-și pierd timpul.

Oamenii Inteligenți nu pierd timpul aiurea. Ei își dezvoltă obieceiuri productive care îi ajută să lucreze mai repede și mai bine. Nu se lasă distrași de lucruri nesemnificative și de treburi inutile. Ei știu de asemenea că nu poți lucra tot timpul, creierul are nevoie de odihnă din când în când.

6. Nu așteaptă rezultate imediate.

Oamenii isteți știu că cei care știu să aștepte au parte de lucruri bune. Majoritatea oamenilor vor să obțină tot ceea ce-și doresc exact atunci când formulează aceste dorințe. Oamenii deștepti stiu că trebuie să muncească din greu pentru ceea ce-și doresc.

7. Nu se concentrează pe ceea ce nu pot controla.

În fiecare zi ne lovim de lucruri pe care nu le putem controla: trafic, oameni needucați etc. Oamenii destepți sunt calmi în aceste situații pentru că știu că emoțiile negative le vor dăuna doar lor în aceste situații.

8. Nu-și pierd timpul cu persoanele care-i descurajează.

Oamenii Inteligenti au în jurul lor alți oameni inteligenți. Își găsesc timp pentru familie, pentru prieteni și cunoștințele cu care au aceleași viziuni și interese. Realizează că n-ar fi benefic pentru ei să-și petreacă timpul cu persoanele negative.

9. Nu sunt aroganți.

Nu-i vei auzi lăudându-se cu inteligența lor. Pentru că sunt de obicei timizi când vine vorba despre asta și nu simt nevoia să strige în gura mare cât sunt ei de deștepți. Nu se laudă cu reușitele și premiile pe care le-au obținut.

10. Nu uită să mulțumească.

Arată recunoștință. Oamenii deștepți stiu că lumea nu se învârte în jurul lor. Ei cred în puterea bunătății și știu că faptele bune li se vor întoarce într-o bună zi.

Privește Inteligența ca pe o poveste pe care ai nevoie să o înveti bine în viață.
Cu cât mai des o spui și o manifești, cu atât mai mult vei primi povești asemănătoare.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Imparte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și linistită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search