fbpx

Emotia imprumutata – mama nebuniei

emoția

Stările omului sunt ca și crengile copacului, auxiliarele sale. Stările cresc într-o formă sau alta în funcție de direcția dată de ceilalți, ca la copac de vânt, pământ și mediu.

Emotia care nu este generata din voință proprie, este împrumutata, adusa, adăugata vieții noastre, din exterior. Aceasta este limitata și generata de alții sau de mediu.

Emotia cu cel mai mare impact este cea care aduce stări puternice în interior, ca transpirația, palpitația, blocarea respirației, accelerarea bătăilor inimii, stimularea sistemului nervos, leșinul, dureri de cap, tulburarea sistemului digestiv etc. Aceste emoții schimbă în noi ce nu vrem să fie schimbat.

Emoțiile altora nu sunt emoțiile noastre, cum o cană poate sta fără apă.

Neajunsurile și nemulțumirile altora nu ne pot influența, cum nici un părinte trist nu poate modifica energia unui copil.

Însă, prin repetiție, tradiție, mediu social, emoțiile altora au început să devină, prin neatenția noastră, parte din interiorul nostru. Astfel, ne găsim rar în posibilitatea de e genera emoții din propria noastră voință.

Emoțiile culese de la alții astupă emoțiile noastre interioare, iar dacă ne uităm la copii între 5 și 9 ani vedem că la 5 spun ce simt/vor, iar la 9 spun ce-au învățat.

Astfel de emoții împrumutate sunt înscrise într-un fel de catalog interior, unde media anuală dă cu minus. Incapacitatea de a genera emoții pozitive într-un grup de oameni stresați se diminuează.

Dacă vrei să schimbi această lume, trebuie să nu faci parte din această lume” – spune Lao Tzu, aducând ideea de capacitate să nu gândești/simți ca toți cei din jur, ci să înveți să determini în tine, după propria voință, ce sentimente preferi, pentru orișicine.

5 Exerciții care pot aduce generarea de stări și emoții individuale, neîmprumutate:

  • Când ai un conflict, adu-ți aminte dacă vrei să mori supărat.
  • Uită-te ce fac oamenii care sunt mai fericiți decât tine, nu copia, însă adaptează.
  • Daca ai gânduri negre, muncește fizic și ajută pe cineva, necondiționat.
  • Instabilitatea emoțională o rezolvi prin a da, fără să ceri.
  • Când orice negativ apare, uită-te la tine și rămâi cu mintea și voința la stăpânirea reacțiilor tale, ajutând situația negativă.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search