fbpx

Dezvaluiri despre mine – Alexandru Pleșea

despre Alexandru Plesea

Posibilitatea ca aceste randuri sa ajunga direct inauntrul tau este mai mare daca gandurile tale de judecata pentru ce urmeaza sa citesti, s-ar opri.

Primele contacte cu lumea mea interioara le-am avut la 19 ani cand am furat efectiv carti din biroul sefului din Galati. Nu le-am mai adus inapoi pentru ca mi-au placut atat de mult, incat le-am pus in practica. Erau despre prieteni, afaceri, bani si ceva texte indiene.

Ulterior multe din principiile acestora au strigat prin mine sa le aplic.

Le-am aplicat si am inceput sa fac de toate. Orice negoț mergea il faceam. Orice idee venea, o scriam.

Am fost ajutat de oamenii cu care am trait sa mentin un echilibru si sa nu ies in fata prin vanitate sau egoism. Ci sa vad practica lucrurilor, in sensul ei cel mai pur. Stateam nopti si cautam solutii, pentru bani, idei, afaceri. Astfel am inceput sa fac mici echipe pentru diferite proiecte.

Cu 7-8 ani in urma, am dat de Youtube, aceasta platforma gigantica de unde oamenii iau sau urca ce vor. Aici interesele mele s-au triat mult. Am inceput sa caut doar ce imi lipsea. Adica dorinta de a contribui in viata altora. 

Am sters alte urme de distractie si pierdut timpul, am eliminat prietenii infantile si am incercat sa inteleg de ce traiesc si sa caut pana gasesc. 

Puneam pe Cd in masina si ascultam intr-una: emisiuni, redactari, audio book-uri, manuale sacre, tot ce se putea pentru hrana mea. Umblam de multe ori cu castile prin casa si ipod-ul in buzunar sa bag in mine si mai mult.

Pe langa destinatiile standard de pana atunci, am intrat in sfera destinatiilor sacre, Japonia, Mexic, India, Nepal, Turcia, Maroc, Thailanda, Romania, China, Italia, Argentina, Indonezia, Grecia. Acestea au dat dovada. Toate arata, dar nu la suprafata.

Printre piramide in jungle, pesteri, maestri, catedrale, temple, ashramuri, cantece, dansuri, ritualuri, explicatii si dovezi religioase, observatie interioara, cursuri de hatha si raja yoga, initiere in budism, practica sufita, retrageri in izolare fara cuvinte si asa mai departe. Toate au inceput sa aduca intelegere si prezență.

Intr-o anumita forma eram eu, dar cu ceva inauntru.

Astfel am inceput sa caut școli de perfecție sufletească, vazand ca Italia, Franta, Orientul Mijlociu, Spania erau zone unde aceste scoli o faceau prin muzica, alchimie, matematica, astronomie, chimie, medicina, deci ele au existat. Prin urmare trebuiau sa aiba toate ceva la baza. Toate erau cu un scop. Nu pentru materie, ci pentru om prin materie.

Catedrala din Chartres –  scoala de Medicina. Cea din la minunatul Munte Saint Michel din vestul Frantei, Britannia – de Astronomie, cele din Egipt – scoli de repetitie, cea de al Reims – muzica, Scoala lui Aristotel din Atena, de Filozofie din India samd.

Intre timp, cutreierand printre cei mai inalti munti din lume, facut printre cele mai exclusiviste cursuri si workshopuri, cautand intelegerea in cele mai sacre locuri din lume, am gasit, spre uimitoarea mea suprindere, exact ce am vrut, chiar langa casa mea. Insa drumul de acolo pana aici a durat 18 ani, iar acum, la 36, vreau sa pastrez ce am strans si sa ofer celor care VOR ceva din aceasta.

Aici las cateva din citatele care m-au impresionat in aceasta calatorie:

Hakuin: Trebuie inteles faptul ca, calitatea desavarsirii noastre depinde de gradul de perseverenta pe care il avem.

Cantecele Mayase: Bucuria impregneaza toti oamenii buni.

Attar: Voi toti puteti sa dezvoltati aripi si pene.

Ibn Arabi: Scopul acum este continuarea si permanenta la ceea ce ai strans.

Bayazid: De cate ori mi-am imaginat ca am ajuns la sfarsit, am auzit o voce spunand:„Acesta este doar inceputul˝.

Bernard Of Clairvaux: Sunt liber pentru ca sunt ca Dumnezeu, sunt nefericit pentru ca sunt in opozitie cu El.

Filocalia, Simeon Evlaviosul: Daca un om este prins intre sforile acestei lumi, ii este foarte greu sa recunoasca ca exista alta lupa invizibila si alt razboi launtric.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search