fbpx

Despărțirea: De ce este dureroasă?

despartirea
Despărțirea: De ce este dureroasă?

Sinele reprezintă un volum uriaș de amintiri strânse prin intermediul celor 5 simțuri: ce vezi, ce auzi, ce miroși, ce guști, ce atingi. Dintre toate aceste 5 feluri de a culege amintiri, ce vezi și ce atingi sunt cele mai profunde forme de memorie. Cu ele acumulezi des intamplările relației pe care o ai.

Despartirea inseamnă să incerci să smulgi aceste amintiri, ceea ce nu este ușor, din varii motive. După despartire, iți vei reprezenta in minte fostul partener ca pe un bagaj pe care nu ești dispus să-l cari in continuare. A scăpa de acest bagaj nedorit va produce durere pentru că s-au acumulat amintiri despre partenerul tau, de care nu poți scăpa pur și simplu, ca și cum ai smulge un bandaj de pe o rană. O vei putea face doar dacă devii pregătit mental și psihologic. Oricum ar fi, congruența minte-inimă va trece printr-un proces dureros, chiar dacă ești echilibrat.

Mai ales atunci când ești indepărtat de partenerul tau, fie prin divorț, fie pentru că acesta a decedat, vei observa că amintirea acestuia va exista in fiecare celula din corpul tău, dacă ați petrecut mult timp impreună. Nu este doar un proces psihic, ci și unul fiziologic. Divorțul poate fi văzut ca pe o moarte voluntară, ai decis să omori ceva ce face parte din tine. Corpul nu are echilibrul minții. Inima pastrează emoțiile evenimentelor plăcute cu el/ea. Mintea se poate hotări să se rupă de amintiri, dar corpul nu. Cu cât se sedimentează amintirile, cu atât mai confuz va fi corpul.

Dar cum să faci pentru ca despărțirea să fie mai ușoară?

Majoritatea oamenilor cred că cel mai bine este să incepi o altă relație de același tip. Nu nu. Iti vei cauza și mai multă suferință. Decât dacă te consideri suficient de pregătit prin congruența minte – inimă. Ambele au nevoie de un acord tacit. Rațiunea să fie impacată, iar inima cu corpul pregătite pentru noi experiențe.

Este foarte important să-i aloci corpului suficient timp să elimine amintirile sau să le ducă la o distanță convenabilă. Altfel iți va fi foarte greu să readuci pacea și bucuria in viața ta.
Doi oameni care și-au impătașit emotiile, corpul, senzatiile si spatiul, atunci cand se despart, este ca si cum se rupe ceva din ei, chiar si daca au ajuns in punctul in care nu se mai tolereaza reciproc. Dar daca faci exercitiile necesare de spiritualitate, daca depui suficient efort interior pentru a stabiliza aceste energii care contureaza sinele, daca intelegi emoțiile si sentimentele care te incearca, te vei desparti doar de partenerul tau si nu vei mai produce o ruptura in tine insuti.

Aici cauta sa intelegi: existenta ta a fost hranita prin legatura: parteneriatul cu tine insuți prin care ai incercat sa te simti implinit. Majoritatea legaturilor de aceasta natura au fost create de tine insuti pentru a te simti suficient tie, complet.
Este timpul sa te intorci catre interiorul tau si sa vezi si sa gasesti implinirea, fara ajutor din exterior. In societate, suntem interdependenti, dar in existenta noastra fundamentala, suntem completi, nu avem nevoie decat de noi insine.
Miracolele se intampla cand relatia este lipsita de intentie, emoții negative sau orgolii. Tot ce va face omul este să caute desărvârșirea prin celălalt. Atunci tot textul spus până aici, a fost in zadar.

Inspirat de AICI.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search