fbpx

De ce unii pot si altii nu?

  • Blog

Lasând la o parte orice speculație sau teorie psihologică sau orice urmă de terapie comportamentală, unii dintre noi pot mai mult decât alții.

Unii pot să treacă ușor peste situații grele. Să rabde. Să-și exercite deciziile. Să fie productivi, iertători. Să trăiască prin empatie, să ajute, să împărtășească neîmpărtășitul și tot așa.

Alții nu pot.Diferența între ei, nu stă in resurse. Nici în educație sau viață socială.

Diferența este în modul de percepție – transmisie a ceea ce au experimentat vreodată.

Orice biped, începând de când știe că poate vorbi și mânca singur, începe să aibă impresii.

Impresiile sunt toate momentele pe care bipedul le vede, aude, gustă, simte, atinge, miroase, gândește despre și în raport cu ce este în jurul său sau în el.

Impresiile lasă urme, ca acul pe discul de vinil, sau ca o stalactita care crește o stalagmită în peșteră.

Fiecare impresie – interpretare a bipedului, se înscrie în el.

El interpreteaza în funcție de cum a văzut la alții de când e mititel.

Interpretările sunt programele lui de funcțiune în relație cu viața.

Afirmațiile pozitive, Eu Sunt Sănătos tun, Eu  Iubesc Viața, Eu Pot, Eu Iert sau orice altă afirmație te coafează s-o spui și repetat în dialogul tău interior, are puterea să schimbe modul de gândire, simțire și acțiune fizică. E un fel de auto-hipnoză de câteva secunde care îți întărește funcția pe care o vrei.

Experiențele vieții sunt față-n față zi de zi. Modul de conexiune cu acestea, produce impresii care modifică la un anumit nivel făptura umană. Impresiile dacă sunt lăsate, fara puterea unor afirmații puternice în dialogul interior, produc urme care duc la disfuncții emoționale, mentale și fizice.

De exemplu, văd un câine mare, apare și vrea să mă muște. Nu fug că mă prinde, ci imi spun, mie în interior, că acest minunat câine e sătul, nu face decât să mă privească și să-și mai facă un nou prieten azi. Oricât de greu ar fi să faci schema asta, ea aduce rezultate, pentru că dacă te asculți ce spui, câinele te ascultă și el. Toată chimia ta interioară se schimbă și produci o anumte cantitate fină de energie pe care câinele o simte și pleacă mai departe cu un prieten în plus.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search