fbpx

Cum se manifesta Lipsa Increderii de Sine

lipsa increderii de sine

Societatea in miscare vine la pachet, din pacate pentru oameni, cu asteptari si comparatii.

Aceste doua atitudini invatate fara voie, sunt dezastrele care apar intr-o zi cu soare, in viata fericiților bipezi.

Asteptarile sunt atunci cand cineva a facut lucruri frumoase pentru tine un anumit timp si deodata nu iti mai face. Iar tu te superi, ca de ce nu-ti mai face. Astfel incepi sa te apropii de nebunie mai mult decat de sanatate, pentru ca nu FACI EFORTUL sa intelegi ca cealalta pesoana, pur si simplu doreste sa faca altceva, iar tu, si mai rau, il judeci pentru alegerile lui incorecte ca nu-ti mai face tie.

Comparatiile sunt atunci cand vezi pe altul care e altfel decat tine sau are altceva decat ai tu si vrei sa fii sau sa ai ca el. Te uiti mai mult la capra vecinului, decat sa fii mulțumit de capra ta. Comparatia vine si te pune in miscare, pentru ca esti nemultumit de ce ai si vrei mai mult.

Comparatia este utila doar cand din ea izvoraste MOTIVATIA de a face mai mult si de a ajunge unde NU ESTI.

Efectele acestor doua atitudini sunt ultimele noutati in materie de psihologie si psihiatrie.

Celelalte indicii care arata pornirile lipsei de incredere de sine sunt:

 • Abuzuri verbale – cand cineva a tipat sau urlat la tine;
 • Abuzuri emotionale – cand cineva te-a tinut in șocuri sau in teroare;
 • Abuzuri fizice – cand ai fost bătut;
 • Abuzuri mentale – cand nu ti s-a dat voie sa vorbesti, ti s-a spus sa TACI sau tot timpul ti s-a spus ca nu esti bun de nimic sau ca nu meriti una sau alta;
 • Abuzuri spirituale – prin impunere religioasa sau dogma, fara intentia ADEVARATA a bipedului de a practica.

Toate aceste abuzuri sunt recunoscute si se rezolva la nivel de terapie, prin psihologie, hipnoterapie, Nlp si multe altele. De toate te poti elibera, pentru a nu le mai duce in spinare in viitor.

Totusi, asteptarile si comparatiile, fiind ultimele noutati spre nebunie, fiind nascociri ale plictiselii omului, devin mecanice si niciun terapeut, oricat de eficient ar fi, nu le poate scoate din cel care le are.

Singura metoda prin care acestea pot fi scoase este prin exemplul unuia de langa tine, care S-A ELIBERAT de ele. Acesta din urma va fi exemplul si speranta de dobandire a increderii si sanatatii mentale pentru cei de langa el.

Lipsa increderii de sine se vede la oamenii care nu isi materializeaza gândul – vorba – fapta sa fie una. Drumul spre nebunie si saracie interioara si exterioara apare cand omul le trateaza si le utilizeaza separat.

Individualitatea omului sta in optimizarea continua a acestei TRIADEGÂNDCuvânt,Acțiunea lor. Aceasta triada nu se afla la oamenii obisnuiti, ci se da in mai multe exercitii si forme celor care vor si o cauta. Astfel, prin individualitate, nu doar ca omul dobandeste o noua realitate mai fericita, ci este exemplu COMPLET de Incredere in PUTERILE sale prin tot ce spune ca se materializeaza.

Cu mare drag te anunt ca am muncit in ultimele luni sa zidesc un CURS VIDEO despre Dezvoltarea Increderii de Sine care ofera ghidajul necesar prin 30 de Exercitii Practice si 10 Videouri, aproximativ 110 min, pe care le poti vedea Online si Offline, oriunde esti, spre Dobandirea Increderii de Sine.

Uite la ce iti va folosi:

 • Relatii mai Fericite cu cei din jur, inclusiv cu cei cu care NU REUȘEAI pana acum;
 • Familia ta si prietenii tai vor vedea Diferenta;
 • Oportunitatile tale Financiare vor creste – oamenii cu bani lucreaza cu oameni de incredere;
 • Altii vor investi in tine incredere, pentru ca tu ai incredere in tine;
 • Vei materializa mai usor si poate mai repede ideile si obiectivele tale;
 • Vei fi un exemplu pentru comunitatea, firma, familia si prietenii tai.
Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search