fbpx

Cum să scapi cu Succes de STRES!

stres

Fugărește-mă, de verifici și n-ai scăpat.

Stresul este combinația de gânduri despre lucrurile pe care nu le mai putem controla, administra sau evalua.

Stresul este ordonarea unor taskuri într-un mod incorect. De obicei, lucrurile prioritare devin neprioritare, astfel stresul apare.

Principalele arme de atac în eliminarea stresului sunt :

  • Mutarea atenției pe altceva
  • Cafeaua, tutunul, sportul
  • Nervii și supărările (iluzie că așa se pot liniști lucrurile)

Cu aceste arme, stresul nu este rezolvat, ci prelungit, pentru că aceste arme nu rezolvă, ci întrețin.

Cortizolul, hormonul stresului, oprește anumite funcții vegetative în a mai funcționa corect. Astfel, apare constipația, urticarea, transpirația excesivă, mirosul neplăcut, palpitații venite doar din gânduri, luarea în greutate, ș.a.m.d.

Fiind o situație globală, cărările medicale s-au îmbogățit, prin producerea de anti…„chimice” pentru calmarea unor reacții interne care produc cortizol. Prin urmare, intensitatea cu care simți sau gândești scade prin repetarea administrării acestor „anti-”…

A scăpa de stres definitiv nu este un proces biochimic sau fizic cum de altfel prin sport, fumat, relaxare ocazională, se poate înțelege. 

Scăparea de stres este un proces al atenției susținute. A vedea, prin atenție, CUM și DE CE ai de făcut ceva. De exemplu, traficul la ore de vârf, când fundul în mașină atinge nivelul maxim de confort, iar mintea zburdă pe toate, mai puțin pe trafic. Astfel, stresul apare de la ce pierd stând în trafic (gânduri la: nu dau toate emailurile, nu rezolv rapoartele, mă ceartă șeful etc.). Iar rezolvarea stresului apare de la ce câștig stând în trafic (un audiobook, un zâmbet altora, o rugăciune, un cântec, un telefon cuiva drag).

A scăpa de stres este o atitudine de vigilență, prin conectarea lucrurilor pe care le poți face fiind aglomerat. Din acest motiv au apărut companiile sau un șef și angajați, pentru că șeful nu ar fi avut timp să conecteze tot, iar angajații o fac și îl ajută, la îndemnul său.

Un șef neatent s-ar enerva pe lucrurile care nu merg: furnizori, angajați, producție, iar un șef atent s-ar de-stresa făcând un plan prin care angajații să conecteze lucrurile între ei, încât compania să meargă.

Astfel, planul este de ajutor atunci când atenția este distribuită. Iar când atenția și înțelegerea proceselor din jur este prezentă, atunci omul primește capacitatea de a sorta și prioritiza acțiunile și a fi complet împăcat cu asta.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search