fbpx

Conduita: spune-mi, cat de Rau iti este?

oameni-negativitate_1200x628, conduita
Eliminarea mândriei, lăcomiei şi ignoranţei din conduita este un proces pe care nici Curtea Supremă nu îl poate rezolva. Dacă ar vedea dosarul pe masă, ar zice : ‘Gata, ne oprim ! Închidem prăvălia ‘.

Omul primeşte în dar un set de funcţionalităţi morale de la societate. Cu acestea respiră, creşte şi moare, neştiind prea multe despre ele. Când nu există lucrul cu Sine, aşa zisa dezvoltare personală, el reacţionează instinctual negativ. Iţi aruncă o palmă sau îţi desumfla o roată, dacă îi pomeneşti de vreo eliminare importantă din comportamentul sau.

Răul intervine din sugestia societăţii că trebuie să fii cineva. Nu poţi să creşti într-o societate modernă şi să-ţi accepţi nulitatea .

Omul are nevoie să fie conştient că această societate nu poate fi de folos decât celor care îşi recunosc nulitatea. Cred cu tărie în inima şi minte, că se pot schimba, şi ulterior oferi condiţii şi direcţii altora.

Mândria, lăcomia şi ignoranţa vin la pachet cu mult noroi într-o minte de copil, care depăşeşte 5-6 ani şi sustras de clasa pregătitoare, este supus unui colectiv care împărtăşeşte competiţia şi concurenţa spre cel mai înalt nivel. Într-un astfel de demers, egoul începe să se formeze, şi copilul odată cu el.

Ştim cu toţii că un om este cu adevărat bun când îşi iubeşte părinţii. Dar ce pot face ei când micul gânditor începe să prindă gustul suav al societăţii de adolescenţi care intervine asupra modelării naturale ale noului adolescent. Societatea îi oferă diverse argumente prin care îl ţine strâns şi captiv în mrejele ‘de mai mult’ pentru orice fac ei. Mintea unui astfel de om, nu se va sătura să satisfacă şi să caute satisfacţie. În special fizice.

Adolescentul devine matur şi, obişnuit fiind cu ritualuri şi obiceiuri ‘ de mai mult ‘ , neputându-se opri din căutarea mândriei şi lăcomiei, se trezeşte adept al unei gândiri egocentriste care îl ţine în loc spre o cale evolutivă.

Dacă totuşi, nimic de mai sus, nu ţi s-a întâmplat, înseamnă că anturajul, societatea sau părinţii tăi, te-au educat sever spre creativitate, lucru cu sinele şi un complet dezinteres spre lăcomia de pseudoplaceri.

Dar dacă totuşi, cele de mai sus, le-ai avut şi le-ai simţit, până de curând, pentru a nu le mai manifesta, ai nevoie de cineva. De un consilier, prieten, soţie sau maestru, cu care să stabileşti un regulament de conduită sincer, cel puţin în preajma lor.

Conduita are la bază nemanifestarea completă a oricărei petale negative din comportamentul tău. Supunerea către acestea se face cu condiţia să-ţi dai seama cât mai des că le ai sau le-ai avut şi să renunţi la ele.

Antrenament Mental = Viaţă Fericită = Putere şi Voinţă
Împarte aceste rânduri şi vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede şi liniştită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search