fbpx

Cine sunt eu?

„Eu sunt Vocea care vorbește, eu nu sunt oasele și carnea” a spus Platon.

Eu, tu, noi suntem înzestrați cu trup de lut efemer din carne și oase, iar acesta este animat și susținut de suflet prin noțiunea de timp. Cel puțin așa se observă din toate manuscrisele, arta și cultura celor 7 religii mari din lume și auxiliarele lor.

Totuși cum dovedim așa ceva?
Eu sunt format din trup, respirație și programe învățate prin educație.
Trupul și respirația ne sunt date, programele sunt preluate, moștenite.
Respirația este instrumentul prin care măsurăm sufletul.

De exemplu, un om nu poate singur să-și ia viața. Are nevoie de un fenomen sau instrument exterior.
El nu poate cu mâinile goale. Dacă se strangulează, leșină, își revine și o ia de la capăt până obosește.
Așadar, respirația ne este dată.

Trupul este și el conjunctura ADN-ului străbunilor și a modului lor de viață adaptat și alăptat de viața socială actuală. El este un mecanism perfect de transformare.

Pitagora a spus : „ Omul – aparat cosmic de transmutare a hranei în energie”.

Programele sunt suma tuturor acțiunilor psihice, fizice și emoționale învățate și dobândite. Programele apar în urma sistemului social educațional după vârsta de 7 ani.
Programele sunt numite și subconștient. Ele nu pot fi modificate prin conștient. Ci prin repetiția sugestiilor din subconștient. Programele sunt tot ceea ce facem fără să știm că și de ce o facem. Dar despre asta vom vorbi într-un articol viitor.

Cine sunt Eu? Este o întrebare care deschide latura emoțională.
De ce sunt Eu? Este o întrebare care deschide rațiunea și îl poartă pe om spre tărâmuri spirituale cu multiple răspunsuri sau speculații.
Cu ce scop sunt Eu? Este o întrebare care aprinde flacăra din tine și o lasă aprinsă până când omul găsește ce caută, iar după începe efortul.

Teozofia, știința religiilor, cuprinde explicații și amănunte despre ce este peste ce vedem la om – partea non-fizică- sufletul – spiritul. El este subiectul principal al tuturor religiilor.
Creștinismul arată non-fizicul prin aripiri de îngeri, halo, aura sfinților și artă sacră. Hinduismul arată revelarea sufletului prin tehnici de respirație, yoga și mișcări fizice.
Budismul prin meditație și întoarcerea înapoi în tine prin contemplare și atenție.
Islamismul și iudaismul duc la revelare prin rugăciune concentrată, des repetată.
Confucianismul și Taoismul prin înfrânare, supunere, mișcări, dansuri și filozofie sacră.

Cine sunt Eu? Întrebarea care mă determină să nu vorbim despre cine suntem la suprafață, ce știm să facem și ce am făcut în viață, ci mă provoacă să ne întoarcem la cea mai des folosită întrebare din viața noastră, pe care o foloseam când eram mititei: DE CE?

De ce și cu ce Scop Sunt?

O simplă observație o putem avea dacă privim în jur: fiecare nivel al naturii servește altuia și este folosit de către acesta pentru dezvoltarea sa: elementele din aer și sol, ca dioxidul de carbon, potasiu, fosfor și azot cresc plantele; plantele servesc și sunt folosite de insecte și animale; insectele și animalele servesc, sunt îngrijite și folosite pentru a servi în mai multe măsuri omului; omul este îngrijit și folosit pentru a servi cui?

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search