fbpx

Ce putere ascunde Mintea ta?

mintea-creier
Mintea noastra are doua niveluri – un nivel constient rational si unul subconstient, lipsit de ratiune, care raspunde comenzilor primite de la nivel constient, adica tuturor gandurilor pe care le intretinem.

In celebra sa carte “Puterea extraordinara a Subconstientului”, Joseph Murphy spune ca mintea constienta este asemenea unui capitan de vapor care sta pe puntea navei. El dirijeaza toate manevrele si da ordine oamenilor aflati in sala motoarelor care, la randul lor, controleaza toate cazanele, instrumentele, etc. Mecanicii nu stiu incotro se indreapta nava, dar se supun ordinelor pe care le primesc. Ei pot chiar sa faca nava sa esueze pe stanci daca omul de pe punte, servindu-se in mod gresit de compas si sextant, le da indicatii eronate. Mecanicii i se supun in mod automat, pentru ca el este comandantul. Capitanul este stapan pe nava si ordinele sale sunt executate intocmai. Tot astfel, mintea constienta este capitanul navei care este constituita din fiinta, anturaj si mediul in care traim.

Mintea constienta este partea care are puterea de a alege.

Ai posibilitatea de a alege ce mananci la micul dejun, ce carte sa citesti sau cum sa iti petreci seara. Pe de alta parte, inima bate, plamanii respira fara nicio alegere sau imprimare directa a unei dorinte constiente.

Subconstientul accepta ceea ce ii este impus, adica ceea ce gandesti in mod permanent. Subconstientul nu judeca faptele asa cum o face mentalul constient. Ci este asemenea pamantului care accepta orice fel de seminte, fie ca sunt bune sau rele. El va da roade in functie de calitatea semintelor. Subconstientul nu este interesat daca gandurile tale sunt bune sau rele, adevarate sau false. El va face totul pentru ca ele sa se realizeze. Numeroasele experiente de hipnoza facute de psihologi renumiti au aratat ca subconstientul nu este capabil sa faca selectii sau comparatii, deci nu poate rationa. El asculta orbeste de ceea ce i se dicteaza.

E nevoie sa devii constient de faptul ca poti sa te schimbi oferindu-i subconstientului un nou prototip al fiintei tale fizice si psihice.
 Activitatea subconstientului este orientata mereu catre viata.
Datoria ta este aceea de a iti controla mentalul constient, hranindu-l numai cu ganduri armonioase, pure si benefice. Subconstientul va reactiona totdeauna la ceea ce obisnuiesti sa gandesti.

Mintea reprezinta cu siguranta o putere incredibila insa nimeni nu ne invata cum sa folosim aceasta putere. Putem insa sa invatam sa ne folosim capacitatile constiente pentru a o directiona catre atingerea Scopurilor. Descarca materialul urmator si descopera cum sa iti ghidezi constient gandurile, dorintele, actiunile astfel incat subconstientul sa-ti devina un fidel sustinator.

Antrenament Mental = Viată Fericită = Putere si Vointă
Imparte aceste rânduri si vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede si linistită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro
This Post Has One Comment
  1. Offf Doamne! Aşa e, cred asta! “Problema” este că astăzi, datorită “educației” primite in familie sau societate,(şcoală), …am uitat de tot ßi de toate, cine suntem cu adevărat! Involuntar , in familie, …nici ei, părinții n-au fost învătați, dar poate mai mult în societatea de azi, nu se doreşte asta! E părerea mea! Nu-i greu, numai că trebuie să ne redescoperim ce ființe minunate suntem! Aşa să fie!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search