fbpx

Călătorii și Învățături din ele

thailanda, calatorii
Cel mai adesea mintea se oprește din gânduri cand suntem prin calatorii.
Ea se identifică cu ce vede și cu ce simte pe unde călătorește corpul.

Nu am avut posturi de blog prea personale până acum, dar mi s-a ivit acum, după o serată de cântece devoționale yoghine, într-un climat cald plin de îmbrățișări la orice pas al insulei Phangan din Thailanda.

Dat fiind că starea m-a împins repede să scriu, voi împărtăși cu voi o serie de lucruri pe care le-am învățat prin călătorii din Tokyo până în Los Angeles.

Și da, încă am dilema dacă prin mine trece starea de a scrie, sau o aleg eu. Probabil că la pictori, mulți au dileme asemănătoare, dacă starea i-a ales pe ei, sau ei aleg starea.

Meleagurile noastre le văd ca pe o demonstrație a naturii cu toate formele de relief și climat. Rar așa țări în lume. Totuși nemulțumirea unora dintre noi este resimțită când se întorc acasă. Că ce frumos a fost acolo sau acolo, ce experiență, ce avioane, palmieri și cocktailuri, mirosind a all-inclusive, băi cu spuma, spa, servire, munți, mare turcoaz, oameni cu povești, shopping, mult shopping, distracție, plimbări, catamaran, și poate clipe de eliberare, râs și fericire. Păi da, când poveștile noastre le împărtășim, rar ieșim din tiparul enumerat mai sus.

Cu umilă experiență de călător, prin India cu yoga și budism, prin America de Sud, Argentina cu tango și Aconcagua ei, prin Mexic după piramide și triburi prin junglă,prin America de Nord, în lung și-n lat spre conferințe, munți înalți, căutat idei de afaceri și vizitat prieteni, prin Europa toată cu diverse căutări, muzee, artă și alte scopuri lumești, prin Rusia spre marele Elbrus, prin Japonia căutând samurai și tatuându-mi unul, prin Africa cu ale sale fructe dulci, marele Serengeti și triburi ascunse, acum prin Thailanda, cu a sa autoritate în spiritualitate, toate au fost experiențe pe care le-aș povesti oricui dorește să caute ce este omul.

Toate au avut un scop, nu natura, ci omul. Nu religia, nici cultura, ci omul. Cine este, nu ce este.

În esența lui, omul altfel se comportă la el acasa, decât în deplasare. Poți afla cine este, ce face, ce gândește, simte, vorbește, în climatul și mediul lui. Cu cât mai mult poți afla despre om așa, cu atât mai mult înțelegi relația om-țară-natură-educație-societate.

Am cunoscut oameni din guverne, băștinași, tribali cu ochii mari, orășeni, bogați, săraci, cerșetori, profesori, oameni care dormeau cu hamacul în pom, cu cortul prin munți, se spălau în râu și plecau mai departe, oameni cu autostopul, din nord in sud, din vest in est. Oameni care au renunțat pentru a obține, care au plecat ca să ajungă, care s-au educat ca să ajungă și să rămână fericiți.

Plăcerea de a călători e unică, te absoarbe deîndată ce te urci în avion, scopul de a vedea, simți, învăța, experimenta, se apropie, inima bate mai tare, trăiești momentul, entuziasmul crește, oamenii îți zâmbesc, înveți să te cunoști, să îi cunoști pe alții, ritualurile și obiceiurilor lor, contemplezi, ești aproape să îți spui: Ador ceea ce fac acum, devii parte din întregul locului, iar pentru moment timpul încetează.

Cea mai frumoasă experiență Există când călătorim.
Ea ne dă un strop în plus de putere și încredere, altfel de oxigen, mâncare mai picantă sau nu, miros de tămâie, de flori sau de oameni, gust de neprocesat, îmbrățisări cu oameni străini, învățături prin cursuri, cărți și experiențele altora povestite, reverii neîncetate, prietenii sau colaborări mai fructoase.
Dacă ar fi să dau un singur sfat cuiva, aș începe cu ‘să călătorească’.

Calatoritul îți ridică standardele.
Prin călătorii te educi.
Calatoritul te provoacă să te cunoști pe tine.
Calatoritul te îndrumă spre interior, spre tine ca entitate.
Calatoritul îți dă și ia senzații, cele 5 simțuri folosite intensiv.
Prin călătorii începi să visezi, să găsești și regăsești ce vrei și cine ești.
Calatoritul te ridică și te poate face să prinzi aripi.
Devii călător?

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search