fbpx

Blocarea energiei interioare: Amânarea

  • Blog

La mulți Ani!
Am observat în 2020, prin reflexiile interioare asupra unor atitudini pe le-am avut, că sunt făptaș la felul în care preiau de la cei din jurul meu modul lor de a gândi, exprima, simți.

Ei bine, această anomalie, care nu are legătura cu empatia, am observat-o că se petrece în grupuri de oameni care au aceleași interese, iar eu, printre ei, m-am surprins, cu un real supliciu, că îmi pierd capacitatea de a mă exprima prin propriile mele forțe și, cumva, preiau, pe nepregătite, din comportamentul lor.

Acest fenomen m-a îngrijorat din cauză că resursele cu care este dotat omul iau pauză și nu muncesc deloc în astfel de situații.

Nepunerea în funcțiune a alegerii și deciziei modului în care omul dorește să se simtă, gândească, acționeze, este rezultatul influențelor exterioare din ce în ce mai active și puternice în viața lui. Astfel, vorba, trăirea, experiența sau atitudinea cuiva din afară ne influențează interiorul prezent și viitoarele alegeri.

Dobândirea de calități virtuoase, din păcate, nu se întâlnește în școli sau sisteme de educație publice sau instituționale ci, dimpotrivă, este în cele mai multe cazuri viral, din gură în gură, între oamenii care au și cei care vor să dobândească de la cei care au.

Una din cele mai puternice fapte ale omului este decizia. Prin exemplele ființelor din jurul nostru, decizia ori este ori nu este prezentă în calitățile celor de lângă noi.

Decizia este măsurată de cantitatea de energie cerută pentru îndeplinirea ei.
Omul pregătit cu calități virtuoase ca răbdarea, atenția, asumarea, dragostea de semeni, are pregătire să dețină energie spre realizarea deciziei lui.
De cealaltă parte, omul care, așa cum am descris mai sus, este lipsit de alegerea modului în care vrea să fie, fiind influențat constant de exterior sau așteptând ca altcineva să facă sau dreagă pentru el, va măsura complet greșit decizia dorită, și nematerializarea ei, înfăptuită.

Unul din efectele dezastruoase care stă în calea păstrării sănătății mentale este amânarea deciziei la ce simt sau vreau să fac. Cel pricinuit cu astfel de atitudine a amânării, nu doar că va fi învârtit de exterior, prin toate pozițiile, dar va fi și evitat de către cei care vor să și-o păstreze.

Dezastrul astfel obținut poate fi observat în pasivitatea continuă a celor care doar primesc și nu muncesc, nu creează, nu caută sau nu studiază. Un astfel de specimen, medaliat cu titlul de generator de vibrații nefolositoare, va deține suficientă nesimțire să propage prin semi-acțiunile sale o doză exemplificatoare de lenevie celor pe lângă care stă.

Efortul tău este să mijlocești energia care circulă prin tine și care, uneori, te invită, să iei o decizie benefică pentru viața ta.
Repetarea acestei energii care circulă prin tine și amânarea deciziei pe care o ai de luat este un semn de indolență masivă pe care viața sigur nu te va lăsa să treci prin ea fără să înveți asta.

Rămâi cu bine!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro
Back To Top
×Close search
Search