fbpx

Atenția – diamantul creat de om

Atenția este forța de cuprindere a ceea ce vrei, spre valorificarea scopului tău.
Atenția nu poate fi realizată fără un scop determinat, și rămâne o putere latentă care, prin neantrenare, își pierde din valoare.

Deși pe băncile școlii, lecțiile predate cresc și valorifică valoarea atenției la elevi, aceasta rămâne totuși la un nivel de bază a posibilei funcționări normale.

Deficiența de atenție este drumul spre pagubă pentru că orice i-ai spune unui om, despre bani, posibilități, proiecte, ori lucruri spirituale sau benefice ființei lui, acestea rămân la nivel de vorbe inutile, pentru că însăși forța lui de cuprindere este restrânsă. Un astfel de om va muri ca un câine, complet absorbit de exterior și gol pe interior.

Proiectele actuale ale digitalizării omului contemporan conduc la folosirea atenției într-un mod haotic. Simplele slide-uri la telefon și accesarea instant a orice vrei, ne face să nu mai prețuim și să nu oferim atenția și valoarea necesară scopului pentru care am deschis.

Putem verifica cu orice om din vreun trib și vom descoperi că va fi complet fascinat prin toată atenția lui de un dispozitiv full screen 1080P unde poate vedea natura văzută de ochii lui.

Atenția, este energie susținută într-un singur punct, iar prin ea se poate accesa o putere, pe care un om fără discernământ o va folosi în detrimentul său și celor din jur. Concentrarea energiei sau a atenției într-un singur loc poate servi în ambele direcții, constructiv și distructiv.

În multe din ramurile de dezvoltare spirituală asiatice se folosește, atât în tipurile de yoga (în special Raja Yoga despre care voi vorbi altă dată), cât și în meditație, mindfulness, inițieri, silent retreaturi etc. Toate acestea au ca scop creșterea nivelului de atenției a omului asupra lui însuși și a ce este în jur.

În programele sociale acumulate de om, atenția este baza focalizării, concentrării, memorării și a deducțiilor proprii. Un om cu astfel de practici își va însuși credibilitate mai mare, bani mai mulți și o carieră profesională mai bine orientată specifică dorințelor sale.

Astfel, un om cu atenție susținută este capabil să conducă. Capacitatea de a conduce este proprie celor care își formează deliberat atenția pe un plan detaliat, organizat, serviabil pe termen lung scopului său.

Un om fără atenție este nefericitul purtător al manifestării altora, pentru că atenția lui va fi direcționată de alții spre scopurile lor.

Acum, marea mea surpriză pentru tine, cu toată deschiderea și inima pe care le pun în folosința acestei tabere, este să te anunț că în 15-18 Iulie 2021, voi face un retreat unde ATENȚIA va fi principala activitate pe care o voi dezvolta spre Psihologia Succesului în 8 Practici. Cei care vor să vadă programul complet al acestui retreat, pot da click aici: alexandruplesea.ro/tabara.

Rămâi cu bine!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro
Back To Top
×Close search
Search