fbpx

Asigurările – pierderea atenției și a responsabilității interioare

  • Blog

Din prima jumătate a secolului XX, de când unii care aveau acces la statistică, măsurând slăbiciunile oamenilor, au fondat, pe bună dreptate, ceva ce va folosi în viitor ca instrument de autoliniștire umană, o atitudine complet nefastă omului.

Așa s-au inventat asigurările, care astăzi contribuie enorm la confortul omului. Nivelul său de efort interior spre atenție susținută, scăzând. Iar diminuarea atenției în om, evident că este acoperită de unii care se numesc asiguratori și le salvează fundurile neatenților.

Din acest motiv, companiile de asigurări, pe lângă beneficiile pentru toate acțiunile noastre eronate, susțin că ne răsplătesc, însă niciuna din acestea nu ne învață ceva pentru viitor, adică cum să ne asumăm greșelile sau cum să învățăm din ele.

Iar orice asigurat cu mintea limpede poate măsura că sumele datorate în timp acestor agenții de asigurare tot timpul va fi mult mai mare decât rambursarea personală în caz de vreo daună.

Lipsa de atenție în viața omului este cu atât mai mare cu cât serviciile de asigurare se multiplică, și din acest motiv au devenit unele obligatorii.

Însă sunt unii, care nu au niciun fel de asigurare facultativă, ca de exemplu eu, care înțelegând mecanismul de tragere în jos a nivelului meu de atenție, concentrare și asumare, susțin să le cresc nivelul acestora de la o zi la alta prin fel și fel de exerciții pentru a nu mă asigura.

Am dobândit, în treacăt fie spus, în jur de 1000 de tehnici pe care le-am orientat în toate contextele vieții. Evident că nu le aplic, niciodată pe față, decât atunci când vreau să obțin ce nu vrea altul să-mi dea. În contextele relaționale aceste lucruri sunt malefice, însă în contextele cu oamenii din afară, dacă nu le fac, sunt considerat naiv, dureros de sincer și, evident, evitat de societate.

O mare parte din ele le-am rânduit, prin contexte faptice autentice vieții noastre, punând în jur de 400 de videouri pe YouTube, fiecare cu câte 3-5 idei, adică unghiuri din care se poate privi și schimba o situație, nealterând situația.

Pentru că uneori aceste fapte sunt mult prea evidente și nu vreau să scot la iveală munca mea interioară, atunci rugămintea pe care o am pentru doritorul de a crește calitatea vieții sale interioare și exterioare este să verifice ce primește de la mine.

Și am așa:

Acestea sunt o parte din ce am putut extrage din experiența strânsă și ele sunt oferite celui care are necesarul de bun simț, rar de altfel la oameni, să înțeleagă că riscul este mare la cel care nu practică.
Iar cel care va practica și își va însuși aceste trăsături interioare, atunci riscul în viața sa se va diminua direct proporțional cu atenția și facultățile sale interioare dezvoltate.

Rămâi cu bine!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro
Back To Top
×Close search
Search