fbpx

Afla cum poti schimba modul de gandire!

  • Blog

gandire, zmeu, copil, creier, minte
Cei mai multi din oamenii care au lasat ceva in urma, au renuntat la a urma ideologia vechiului mod de gandire si au iesit in fata, in nevoia de a intampina si intrevedea viitorul. Acesti oameni adeseori au fost considerati nebuni, eretici sau mai rau.

Ideile pe care le avem ne pot subjuga sau ne pot elibera.
Unii oameni nu reusesc sa faca fata tranzitiei si raman prizonierii vechiului mod de gandire, care le ofera o zona de confort ideologic.

Standardele gandirii normale, acceptate unanim de societate, vin la pachet cu un bolovan urias de principii pe care omul indoctrinat social, se simte dator sa-l poarte. Daca nu vrea, atunci efortul de a-l da jos este urias, si multi renunta. Totusi cei care o fac, pot alerga mai repede catre alte principii, traditii si culturi.

In Antichitate, oamenii medievali erau subjugati de traditii pe care le-au purtat secole de-a randul.
Cand noul limbaj si anume, stiinta, a venit in fata, ne-a ajutat coapsele sa nu mai caram atata. Sa nu mai facem tone de efort pentru a cara principii vechi, ci sa ne usuram deciziile si sa cuantificam inteligenta, creatia si talentul.

Educatia in masa, in ciuda tuturor eforturilor, inca este instrumentul numarul 1 de invatare. Desi noile evidente stintifice arata ca este falimentara si falimenteaza multi oameni odata cu ea.
Oamenii pierd talent, inovatie si creatie, din cauza indoctrinarii unui sistem vechi de gandire.
Copii mici sunt atehnici acestor principii. Natura lor de a crea si inventa orice, este ingreunata de lipsa de incurajare a adultilor. Copiii sunt exemplul cel mai curat al ingeniozitatii si starii continue de creatie. Ei ne pot arata mai mult decat vedem noi despre un lucru.

Modul nostru vechi de gandire este insumarea tuturor gandurilor, actiunilor, faptelor, deciziilor, vorbelor, de cand ne-am nascut si pana in prezentul constient. El poate fi modificat printr-un efort de constientizare si renuntare la ce au fost pentru ce isi doresc sa devina.

Oamenii care isi schimba modul de gandire, ies din normalitate.

Se ridica in societate, prin urmarirea talentului, prin desen, arta, creatie, pictura, muzica, business, finante, economie, matematica si arhitectura. Acestia devin nebunii societatii care perpetueaza noi principii si reguli suficient de anormale, incat sa revolutioneze in bine dezvoltarea talentului si creatiei umane.

Daca intr-un fel sau altul, tu simti ca nu poti crea sau inova, pune-te in situatia unui copil care tine un zmeu.
Poti alege cine sa fii. Zmeul sau copilul. Zmeul va fi ghidat de vant si manevrele copilului, sau alegi sa fii copilul care este un artist in manevrarea zmeului si cunoasterea vitezei vantului.

Ce crezi tu ca trebuie sa facem noi oamenii pentru a ne elibera de vechiul mod de gandire?

Antrenament Mental = Viata Fericita = Putere si Vointa
Imparte aceste randuri si vei ajuta sa transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede si linistita, te saluta

Ai pareri? Comenteaza mai jos cu spor

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search