fbpx

Afectiuni venite prin „programe” invechite

afecțiunile

Modul în care părinții reacționează este copiat de către copii, încă de la vârste fragede, iar prin repetiție, acest mod de reacție încarcă atitudinea copilului față de viață.

„Programe” sunt aceste atitudini repetate prin gândire, simțire și reacție față de o situație, eveniment, loc, persoană, animal sau om, din jur.

Repetiția acestora face ca „programul” să ruleze în profunzimea copilului care devine adult. Iar cu orice situație nouă din jur, „programul” iese la suprafață.

De exemplu, un tată uneori vine supărat și îngândurat de la jobul său, angajații săi sunt neloiali și tatăl nu știe cum să rezolve situația. Copilul observă lipsa de energie și bucurie pe care tatăl o are și, cu timpul, copilul va prelua un astfel de comportament. Prin același exemplu, copilul preia cel mai repede de la persoanele cu care are legătură emoțională puternică (bone, învățători, bunici,etc).

Unele din aceste atitudini conduc pe adult să se raporteze la viață prin „limitele” comportamentale ale părinților sau bunicilor săi. Fiecare adult are un strat gros sau subțire de preluare a acestor atitudini.

Afecțiuni care apar în timp din cauza acestor „programe” sunt cel mai adesea legate de ce nu vrem să fim. De exemplu, am o stare uriașă de încântare interioară, chiar dacă totul e imperfect afară, totul e perfect în mine, iar în clipă în care realizez asta, vine „programul” mental care îmi spune: după fiecare fericire, urmează o tristețe sau fericirea nu e continuă.

„Programe” sunt bagajele grele pe care adultul le cară. Verificarea acestor „programe” se poate face prin următoarele metode:

  • Când cineva nu îți face bine, tu îi poți face bine?
  • Când ești supărat, poți INSTANT să devii optimist?
  • Când cineva te înșeală, îl mai poți iubi / ierta?
  • Judeci ce nu înțelegi?
  • Completezi prin dragoste nevoile celor dragi sau le ignori?
  • Corectezi la alții atitudini pe care le ai tu, fără să ți se ceară?
  • Crezi că va fi mai bine clipa următoare, dar nu asta de acum?

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search