fbpx

8 Practici Orientale pentru Concentrare și Atenție

  • Blog

Mare mi-a fost mirarea să văd că unii europeni, mai iscusiți în căutările lor, au trudit să desfacă din tainele orientale, bine păstrate cu sârguință de călugări, și să le importe aici, pe plaiurile mioritice, unde încă avem cultura creștină bine închegată.

Acest rezultat, sintetic, format din mai multe învățături care transcend o alta mai veche și puternică, cum este exemplul asanelor yoghine, al meditațiilor și a altor practici orientale care intervin în practicile creștine, nu poate decât să fie numită „o amestecătură de grâu și mălai din care vrem să iasă borș”.

Cercetările mele au ca rezultat practici din civilizația sintetică, unde toți suntem amestecați: nații, culturi, istorii, tradiții, ritualuri, inițieri, învățături din toate soiurile și culorile.

Trăim azi în desăvârșirea informației online pe care precedenții noștri nici nu visau să o atingă. Azi avem acces la tot, la un click distanță. Din acest motiv, valoarea a ce aflăm este mai mică, și practica mai îndepărtată. Iar prețuirea noastră a unor precepte este mai scăzută și neproductivă creșterii noastre interioare.

­„M-am uns cu multe alifii” ca să pot susține mai multe culturi într-una,  însă cea de bază pe care am parcurs-o cel mai productiv interiorului meu, evident, că șuieră interiorul meu de bucurie, este cea creștină și, mai exact, cea pre-creștină, pentru că în ea sunt strânse comportamentul, și nu doar cuvintele lui Hristos.

Orientul mi-a oferit pentru trup și sănătate, iar pre-creștinismul pentru aptitudini de virtute, adică miraculoasa putere a creșterii interioare, pe care fiecare dintre noi, chiar și tu, a venit sau va veni vremea să o cauți.

Pe 28 iunie, luni mai exact, timp de 90 de minute, între orele 21-22.30, voi pregăti, cu multă știință practicată:

8 practici orientale pentru creșterea Concentrării și Atenției

 

Acestea sunt extraordinar de cerute de ramurile sociale actuale, în 2021:

  • Scopul în relațiile noastre – prin atenție de ce suntem în ele;
  • Bani mai mulți – prin concentrare spre ce avem de făcut;
  • Controlul gândurilor pentru organizarea vieții – concentrare;
  • Controlul emoțiilor pentru evitarea iritării, supărării, așteptări – atenție;
  • Ajutorul și altruismul pentru cei de lângă noi – atenție la ei;
  • Satisfacția profesională – concentrare;
  • Evitarea maleficului impuls de a reacționa fără judecată/observație – atenție;

Exercițiile pe care le vom face, sunt menite să formeze aceste aptitudini și astfel vei reuși să pui în slujba vieții tale, prin repetarea acestora, direcția clară și eficientă a vieții care ți-a fost dăruită.

Rămâi cu bine!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro
Back To Top
×Close search
Search