fbpx

8 Pierderi cand nu avem Control Mental

8 Pierderi cand nu avem Control Mental

De multa vreme sunt martorul oamenilor din jurul meu care una spun si alta fac. Observ, in aceeasi masura, incapacitatea mea de a castiga odata si pentru totdeauna aceasta virtute.

Stau uneori si cuget in tihna despre cum se poate remedia aceasta eroare complet instalata in om din educatia sociala. Cu siguranta omul respectiv si-o observa doar atunci cand I se atrage atentia sau cand el insusi vede la altul aceeasi incapacitate.

In virtutea disciplinei educatiei adevarate, voi invoca rabdarea ta sa citesti lent aceste lucruri de mai jos.

Lucrurile invatate din sistemul social, scoala, prieteni, tutori, educatori, licee etc. au valoare doar pentru cel care vrea sa devina obedient sistemului in care a fost „pregatit”.

Omul, prin insasi puterea si capacitatea lui, are toata autoritatea si libertatea sa aleaga metode de educatie adevarate luate din medii unde observa rezultate, prin verificare, DOAR la virtutile sale.

Sistemul educational te invata cum sa ai grija de el, el nu te invata cum sa ai grija de tine. El iti intinde distractii ca sa pierzi timpul.

Sistemul adevarat educational, cultivat de-a lungul istoriei pe toata planeta Pamant prin batranii satului, unii preoti, brahmani, sfatuitori, vraci, intelepti, regi, filosofi, istorici, episcopi, a avut si inca are ramuri virale pe care omul, chiar si la o varsta inaintata, isi poate dezvolta virtutile. Astfel, acesti oameni te invata cum sa ai grija de tine.

Acum, pentru că omul toata viata lui se afla la aceasta rascruce de drumuri educationale, el alege in fiecare clipa de unde isi „trage” atitudinea. Din mediul social, de multe ori fals si creat prin măști, sau din mediul adevarat educational, unde invata cum sa aiba grija de el si de altii simultan.

Astfel, ne cream comportamentul imitand pe cineva drag din familie, o stea de cinema sau batranul satului.

Cei mai multi dintre noi crestem, ne distram un pic si dupa murim. In aceasta iluzie omul de rand exista, agoniseste si ajuta mai departe legea naturala, asa cum si un pom fructifer ofera lumii fructele sale prin mineralele din Pamant.

Totusi, noi suntem mai mult decat un pom sau un animal si servim Naturii prin scopuri mai mari. Acestea le voi dezvolta doar individual, cu tine, daca iti vine randul.

Am decis sa las mostenire, printre alte lucruri de ale mele, 8 pierderi pe care omul le poate observa si REMEDIA in cel mai scurt timp in viata lui, privind controlul acestei puternice capacitati care gaseste solutii pentru viata, si anume MINTEA:

  1. Una spuna si alta face – debit verbal mare, actiuni putine –
  2. Minciuna – provocarea unei iluzii in mod constient – magician de prost gust.
  3. Lipsa de concentrare cand ai nevoie de ea – atentie distrasa – flămânzilă
  4. Oprirea altora sa fie cine sunt – eroare gresita a compasiunii –
  5. Arunca cuvinte sau stari triviale altora – asta trebuie batut bine de viata – prost de da prin gropi.
  6. Cel care viseaza ca maine va fi mai bine – rupt de prezent – trântorul șef.
  7. Cel blocat in trecut – leneș pentru viitor – bolnav maxim la cap.
  8. Vorbeste despre altii, in loc sa facă ceva bun pentru altii – comentator si bârfitor șef – leneșul satului.

I-am judecat cu totul dragul, extrem de intentional, la final de propozitie, nepasandu-mi nici cat negru sub unghie daca esti sau nu esti de acord cu mine.

In final, in speranta in care puterea si performanta ta mentala vor sa creasca, ai aici un curs video complet pe care il poti evalua doar prin verificare. El este strans din Orient si Occident, aducand exercitii si metode practice, explicate si aratate pentru dezvoltarea capacitatilor mentale. In plus, primesti bonus un Manual PDF eBook si o intalnire pe Skype la final.

Ramai cu bine!

Comentarii
  

Toate informațiile sunt GRATUITE.
ABONEAZĂ-TE și vei primi săptămănal tot ce ai nevoie pentru o minte clară, vigilentă și iscusită în orice condiție a vieții tale.
Învață să rămâi calm, printre toți cei agitați !

Invită un prieten la AlexandruPlesea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Back To Top
×Close search
Search